Handelsbetingelser

Version 2018:1 gældende fra den 1. juni 2018.

Disse betingelser omfatter kun aftaler mellem Dustin home A/S og forbrugere (som defineret i forbrugeraftalelovens § 3, stk. 1). Er du erhvervsdrivende er enhver aftale mellem dig og Dustin home A/S i stedet omfattet af vores salgs- og leveringsbetingelser for erhvervsdrivende, som du kan finde her. For erhvervsdrivende henviser vi i øvrigt generelt til vores hjemmeside www.dustin.dk.

Profil

Hovedkontor
Adresse
Dustin home A/S
Michael Drewsens Vej 23
8270 Højbjerg
E-mail
kundeservice@dustinhome.dk
Telefon
88 330 330
Telefontid
mandag-torsdag 8.30 - 16.30
fredag 8.30 - 16.00
CVR-nummer
26 09 21 83
Etableringsår
2001

Hvis leverancen omfatter hardware eller software, kan denne del af leverancen tillige være omfattet af særlige licens- og garantivilkår udstedt af tredjepartsleverandøren. Nogle af disse vilkår er såkaldte "clik-wrap"- eller "shrink-wrap-aftaler", og indgås direkte mellem dig og tredjepartsleverandøren uden noget ansvar for Dustin home A/S. Dette vil endvidere fremgå af den konkrete produktinformation.

Du kan kun købe varer på
www.dustinhome.dk , hvis du accepterer salgs- og leveringsbetingelserne på denne side. Ved ordreafgivelse har du altid adgang til at læse og acceptere disse betingelser, samt at udskrive betingelserne hvis du ønsker det.

Du opfordres til at læse salgs- og leveringsbetingelserne grundigt igennem og gøre dig bekendt med de forpligtelser og rettigheder, som vilkårene indebærer for dig.

Indgåelse af aftaler

1. Ordre procedure

Afgivelse af en ordre forudsætter, at du oprettes som kunde i vores kunderegister.

Når du har afgivet en varebestilling via vores hjemmeside, vil vores system automatisk sende dig en e-mail om, at vi har modtaget din ordre.

Du kan altid følge din ordrestatus, ved at følge det link, der er angivet i din ordrebekræftelse, eller ved at gå ind på din medlemskonto via dit personlige brugernavn/kodeord.

Du opfordres til at udskrive ordrebekræftelsen umiddelbart efter modtagelsen, idet denne kan være relevant i forbindelse med ombytning, udnyttelse af fortrydelsesret eller reklamation. Såfremt du i stedet ønsker en kopi af din ordrebekræftelse tilsendt, bedes du kontakte vores kundeservice på kundeservice@dustinhome.dk  eller tlf. 88 330 330.

Alle kontrakter indgåes på dansk

2. Faktura

En elektronisk faktura i PDF format fremsendes pr. e-mail når din ordre afsendes fra vort lager.

Priser og betaling

3. Priser

Alle opgivne priser er inklusive moms og angives i danske kroner. Den gældende pris er den, som på dagen for bestillingen er angivet på hjemmesiden ud for den pågældende vare. Ved bestilling kan du se den samlede pris inklusive moms, afgifter og eventuelle fragtomkostninger.

4. Betaling

Ordrer kan betales på følgende måder:

Betalingskort

Vi accepterer flg. kort:

  • VISA/Dankort
  • VISA
  • Mastercard

Dustin home A/S anvender en betalings-gateway fra DIBS. Kommunikationen med denne betalingsløsning er testet af Nets og andre kortudstedere og kortindløsere. Alle kortdata sendes krypteret, så dine oplysninger er sikrede. Hvis vi ikke er i stand til at levere hele ordren, kan vi reducere din betaling til den nye ordretotal. Vi kan derimod ikke øge beløbet, såfremt du ønsker at tilføje en eller flere varelinjer. Hvis du betaler med betalingskort, trækkes beløbet først på din konto, når varen er afsendt. Det trukne beløb vil fremgå af din konto.

Faktura

Fakturabetaling foregår igennem vores partner Klarna. Når du vælger fakturabetaling vil du blive bedt om, at oplyse din folkeregister-adresse samt dit CPR-nummer. Ved indtastning af dit CPR-nummer giver du samtykke til, at Dustin home A/S kan videregive dette til Klarna med henblik på kreditvurdering. På få sekunder får du besked om, hvorvidt Klarna kan tilbyde fakturabetaling for den aktuelle ordre. Ved fakturabetaling modtager du fakturaen fra Klarna indenfor få dage efter, at vi har afsendt varerne til dig. Følg betalingsanvisningerne på den faktura du modtager.

Delbetaling/afdrag

Delbetaling/afdragsbetaling foregår igennem vores partner, Klarna. Når du vælger delbetaling/afdragsbetaling, vil du blive bedt om at oplyse dit CPR-nummer, årsindkomst og/eller din folkeregister-adresse. På få sekunder får du besked om, hvorvidt Klarna kan tilbyde delbetaling/afdragsbetaling for den aktuelle ordre. Inden for få dage modtager du betalingsaftalen fra Klarna i overensstemmelse med den ordning, som du har valgt for betaling. Følg anvisningerne i betalingsaftalen.

5. Forsinket betaling

Ved forsinket betaling påløber der morarente i henhold til rentelovens bestemmelser samt et rykkergebyr på kr. 100,- pr. rykker. Dustin home A/S udsender dog maksimalt tre rykkerskrivelser, før kravet tages til retlig inkasso.

Levering

6. Leveringssted

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi leverer ikke til oversøiske og udenlandske modtageradresser (inkl. Grønland og Færøerne).

7. Leveringstid

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere her.

Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil ordren dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering.

Ordrer leveres normalt som pakke via Bring og kan følges i deres Track & Trace-system. Du kan se forsendelsens nummer via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Du vil altid få omkostninger til fragt af den enkelte ordre oplyst, inden du afgiver bestilling.

Hvis leverancen bliver forsinket, underretter Dustin A/S dig snarest muligt herom pr. e-mail.

1 hverdags leveringstid for lagervarer til brofaste øer. 1-3 dage ekstra til ikke-brofaste øer. Levering til afhentningsbutik eller Swipbox-pakkeautomat. Bring pallevarer leveres til fortovskant.

Ejendomsforbehold og risiko

8. Ejendomsforbehold og risiko

Alle produkter og varer købt hos Dustin home A/S forbliver Dustin home A/S' ejendom indtil leveringstidspunktet. Det betyder, at risikoen for bortkomst og/eller beskadigelse påhviler Dustin home A/S indtil leveringstidspunktet. Som leveringstidspunkt anses, når varer er leveret til dig.

Dog har du risikoen for returforsendelser, med mindre der er tale om hændelig undergang i fortrydelsesperioden, indtil Dustin home A/S modtager varerne.

Fortrydelsesret

9. 14-dages fortrydelsesret

Du har ret til at træde tilbage fra denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor du eller en af dig angiven tredjemand, dog ikke transportøren, får varerne i fysisk besiddelse.

Ved enkeltvis levering af flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre (dvs. separate leveringer), udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, hvor du eller en af dig angivet tredjemand, dog ikke transportøren, får den sidste vare i fysisk besiddelse.

For at udøve fortrydelsesretten skal du give besked om din beslutning om at fortryde denne aftale i en utvetydig erklæring (f.eks. ved postbesørget brev eller e-mail) til vores kundeservice center på tlf. 88 330 330 eller kundeservice@dustinhome.dk med angivelse af dit navn, kundenummer, ordrenummer og varenummer, som du ønsker at returnere. Du kan benytte nedenstående standardfortrydelsesformular, men det er ikke obligatorisk.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om udøvelse af fortrydelsesretten, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

10. Følger af fortrydelse

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Under alle omstændigheder pålægges du ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Ønsker du dine penge retur, vil beløbet som udgangspunkt blive ført automatisk tilbage til det betalingskort, som du betalte ordren med oprindeligt. Alternativt vil vi kontakte dig og anmode om oplysninger om dit pengeinstitut. Vi skal i så fald bruge følgende op-lysninger:

  • Bankens navn
  • Registreringsnummer (4 cifre)
  • Kontonummer (10 cifre)

Vi kan dog tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varerne retur, eller du har fremlagt dokumentation for at have returneret varerne, alt efter hvad der er tidligst.

Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varerne.  Du skal returnere varerne eller aflevere dem til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor du har informeret os om udøvelsen af aftalens fortrydelsesret. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.

Vi anbefaler, at du gemmer postkvitteringen som bevis for, at du har afleveret pakken til posten/transportøren.

Du hæfter kun for en eventuel forringelse af varernes værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, de fungerer på.

For produkter, hvor fortrydelsesretten er udløbet, accepterer Dustin home A/S i op til 60 dage efter fakturadato, at varen returneres til fuld refusion. For at være gyldig under dette, må produktet ikke være åbnet, brugt eller ødelagt. Forbrugeren afholder omkostninger for returnering. Returretten gælder kun for forbrugere, ikke erhvervskunder.

11. Software eller lyd og billedoptagelser

Ved køb af plomberede software og/eller lyd- eller billedoptagelser, gælder fortrydelsesretten kun så længe forseglingen ikke er brudt.


Udskriv og udfyld fortrydelsesformularen her

Reklamationsret, returnering mv.

12. To års reklamationsret på alle varer

Vil du påberåbe dig en mangel, skal du give os meddelelse herom inden for rimelig tid, efter, at du har opdaget manglen. I modsat fald fortaber du retten til at påberåbe dig manglen. Meddelelse givet inden to måneder efter, at du opdagede manglen, er altid rettidig. Har du ikke inden 2 år efter salgsgenstandens overgivelse til dig meddelt os, at du vil påberåbe dig en mangel, kan du ikke senere gøre den gældende, medmindre vi har påtaget os at indestå for genstanden i længere tid.

Begrænset reklamationsperiode på batterier. Da batterier har en naturlig begrænset holdbarhed er reklamationsperioden på disse begrænset til 6 måneder fra købsdato. Enkelte producenter yder dog 12 måneders fabriksgaranti på batterier – i så fald informeres der herom i den medfølgende garantispecifikation. Vi opfordrer kunden til at nærlæse informationen om korrekt behandling af batterier i den medfølgende dokumentation (manual).

13. Returnering

Returnering af varer, som er behæftet med fejl eller mangler, herunder i forbindelse med reparationer eller omlevering, sker efter følgende procedure: Vi beder dig kontakte vores kundeservice center på tlf. 88 330 330 eller kundeservice@dustinhome.dk med angivelse af dit navn, kundenummer, ordrenummer og varenummer på den vare, som du ønsker at returnere.

14. Reparation og omlevering

Såfremt varen er behæftet med fejl eller mangler, og du har reklameret rettidigt, udbedrer vi sådanne fejl eller mangler inden for rimelig tid.

Hvis det viser sig ikke at være muligt eller vi ikke skønner det hensigtsmæssigt at reparere varen, påtager vi os i stedet at levere en ny fejlfri vare efter returnering af den mangelfulde vare. Vi refunderer dig desuden eventuelle dokumenterede udgifter forbundet med returneringen.

Hvis hverken reparation eller omlevering er mulig. refunderer vi i stedet købesummen, inklusive udgifter til returnering.

Bestemmelser i dette afsnit 6.3 træder ikke i stedet for dine øvrige rettigheder efter Købeloven, herunder retten til at kræve forholdsmæssigt afslag.

Returvarer bedes sendt til følgende adresse:
Dustin Home
c/o PNL
Fuglebækvej 5-9
2770 Kastrup

Ophavsret

15. Ulovlig kopiering og spredning mv.

Leverancer i form af bøger, computerspil, software og lyd- eller billedoptagelser mv. er beskyttet efter ophavsretsloven og anden lovgivning.

Uautoriseret kopiering, spredning eller offentlig fremførelse af sådanne leverancer kan være i strid med ophavsretsloven og kan resultere i civilretlige såvel som strafferetlige sanktioner.

Det er tilladt at fremstille eksemplarer af de nævnte værker til privat brug i overensstemmelse med ophavsretslovens bestemmelser herom.

Personoplysninger

16. Behandling af personoplysninger

Du kan læse vores politik for behandling af personoplysningar i vores Integritetspolitik.

Ansvar og ansvarsbegrænsning

17. Ansvarsbegrænsning

Dustin home A/S kan i intet tilfælde gøres ansvarlig for indirekte tab eller følgeskader, herunder men ikke begrænset til driftstab, avancetab, krav fra tredjemand og/eller beskadigelse af data.

18. Produktansvar

Dustin home A/S er ansvarlig for produktansvar i henhold til produktansvarsloven. Du er forpligtet til uden ugrundet ophold skriftligt at meddele Dustin home A/S, såfremt der er opstået en produktansvarsskade, eller at der er fare for, at en sådan skade vil indtræde.

19. Force Majeure

Hvis der opstår en ekstraordinær situation, der er udenfor Dustin home A/S' kontrol, og som efter købeloven må anses som force majeure, bliver Dustin home A/S' forpligtelser suspenderet i det tidsrum, den ekstraordinære situation varer. I en sådan ekstraordinær situation kan du opsige din endnu ikke opfyldte ordre med Dustin home A/S, hvis situationen varer eller antages at ville vare længere end 60 dage. I så tilfælde er dit opsigelsesvarsel 14 dage.

Dustin home A/S kan ikke holdes ansvarlig for hindringer der ligger uden for vores magt, eksempelvis produktionsforstyrrelser, lynnedslag, langvarig strømafbrydelse, strejke eller andre uforudsete hændelser.

Andet

20. Forbehold for trykfejl mv.

Vi tager forbehold for trykfejl, leverandørernes prisforhøjelser, prisfejl, moms- og afgiftsændringer, udsolgte / udgåede varer, leveringssvigt fra vores leverandører og force majeure.

21. Dokumentation og vejledning

I det omfang der findes produktbeskrivelser og brugervejledninger til varen, medfølger disse leverancen. Såfremt der ikke findes produktbeskrivelse og vejledning, hvor dette måtte forventes, fremgår dette af den konkrete produktinformation.

Alle billeder gengivet på vores hjemmeside er vejledende og kan alene anvendes til at give en fornemmelse mellem forskellige farver og nuancer; og ikke til valg af en specifik farve eller nuance. Farvegengivelse kan afvige afhængig af skærmtype, printer eller browser. 

22. Ugyldighed

Hvis nogen del af disse betingelser skulle blive anset for retsstridige og ugyldige og dermed ikke kan håndhæves, påvirker dette ikke gyldigheden og håndhævelsen af den resterende del af betingelserne.

23. Lovvalg

Dit køb hos Dustin home A/S er reguleret af dansk ret.

24. Forbrugerklager

Oplever du fejl eller mangler ved dit Dustin produkt, er du altid velkommen til at kontakte Dustins kundeservice på 88 330 330 eller e-mail: kundeservice@dustinhome.dk, så vi kan finde frem til en tilfredsstillende løsning.

Er det ikke muligt at finde frem til en løsning, er Dustin home, i henhold til Forbrugerklageloven pr. 1 oktober 2015, omfattet af følgende alternative tvistløsningsorgan:

Center for Klageløsning
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Att: Center for klageløsning
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

Forbrugerklager over Dustin home indbringes til Center for Klageløsning via Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside klagonline.forbrug.dk.