Handelsbetingelser

Handels-
vilbetingelserlkor

Version 2022:1 gældende fra den 11 april 2022.
Køb på www.dustinhome.dk er omfattet af
Forbrugeraftaleloven, Købeloven og Aftaleloven.

1. Anvendelighed

Disse betingelser omfatter kun aftaler mellem Dustin A/S (”Dustin home”) og forbrugere (som defineret i forbrugeraftalelovens § 3, stk. 1), og gælder fra og med ovenstående dato. Handelsbetingelserne erstatter alle tidligere publicerede handelsbetingelser.

Er du erhvervsdrivende er enhver aftale mellem dig og Dustin home i stedet omfattet af vores salgs- og leveringsbetingelser for erhvervsdrivende, som du kan finde her. For erhvervsdrivende henviser vi i øvrigt generelt til vores hjemmeside www.dustin.dk.

Du kan kun købe varer på Dustin homes webside , hvis du accepterer salgs- og leveringsbetingelserne på denne side. Ved ordreafgivelse har du altid adgang til at læse og acceptere disse betingelser, samt at udskrive betingelserne hvis du ønsker det.

Du opfordres til at læse salgs- og leveringsbetingelserne grundigt igennem og gøre dig bekendt med de forpligtelser og rettigheder, som vilkårene indebærer for dig.

Dit køb hos Dustin home er reguleret af dansk ret.

2. Produktinformation

Varerne, der præsenteres på Dustin homes webside, udgør det tilgængelige ordinære sortiment. Ved eventuel forskel på vilkår, produktinformation eller priser, som er angivet på henholdsvis Dustin homes webside og andre informationskilder, skal informationen på Dustin homes webside have forrang.

I det omfang der findes produktbeskrivelser og brugervejledninger til varen, medfølger disse leverancen. Såfremt der ikke findes produktbeskrivelse og vejledning, hvor dette måtte forventes, fremgår dette af den konkrete produktinformation.

Alle billeder gengivet på vores hjemmeside er vejledende og kan alene anvendes til at give en fornemmelse mellem forskellige farver og nuancer; og ikke til valg af en specifik farve eller nuance. Farvegengivelse kan afvige afhængig af skærmtype, printer eller browser.

3. Priser og fragt

Den gældende pris er den, som på dagen for bestillingen er angivet på hjemmesiden ud for den pågældende vare. Alle opgivne priser er inklusive moms og angives i danske kroner.

Dustin home kan frit ændre noterede priser uden forudgående varsel. Mellem Dustin home og kunden gælder den gældende pris med mindre andet er særskilt aftalt.

Alle ordrer tillægges fragtomkostninger. Ved bestilling kan du se den samlede pris inklusive moms, afgifter og eventuelle fragtomkostninger.

Du kan finde mere information om fragtomkostninger her.

4. Betaling

Som kunde er du bevidst om og accepterer, at gennemførslen af et køb på Dustin home’s hjemmeside indebærer betalingsansvar.

Betaling kan ske via kreditkort, faktura eller delbetaling/konto. Samtlige betalinger administreres af Klarna Bank AB (publ), som vil have ansvar for kreditvurdering, advisering og modtagelse af betaling. Bemærk, at kravet i disse tilfælde vil overlades til Klarna Bank AB (publ), og betaling med frigørende virkning kan derfor kun ske til Klarna Bank AB (publ) til den konto, der er oplyst på fakturaen. Ved betaling via faktura/delbetaling kan en kreditvurdering gennemføres. Ved forsinket betaling tillægges rykkergebyr samt morarente i overensstemmelse med Klarna Bank AB (publ)’s vilkår for faktura og delbetaling/konto.

Mere information om vores betalingsvilkår finder du her.

5. Bestilling og ordrebekræftelse

Ved at gennemføre et køb hos Dustin homes webside accepterer du de almindelige handelsbetingelser. Ved at acceptere handelsbetingelserne er du forpligtet til at følge vilkårene i sin helhed, herunder godkender du behandling af dine personoplysninger, som angivet nedenfor.

Salg foretages ikke til umyndige personer og personer under 18 år.

Afgivelse af en ordre forudsætter, at du oprettes som kunde i vores kunderegister.

Når du har afgivet en varebestilling via vores hjemmeside, vil vores system automatisk sende dig en e-mail om, at vi har modtaget din ordre. Denne bestillingsbekræftelse indeholder information om indholdet af din ordre. Når ordren ekspederes fra Dustin homes lager, modtager du en ordrebekræftelse med beskeden ”Din ordre er på vej”. Aftalen er bindende, når ordrebekræftelsen er sendt til dig.

Du kan altid følge din ordrestatus, ved at følge det link, der er angivet i din ordrebekræftelse, eller ved at gå ind på din medlemskonto via dit personlige brugernavn/kodeord.

Du opfordres til at udskrive ordrebekræftelsen umiddelbart efter modtagelsen, idet denne kan være relevant i forbindelse med ombytning, udnyttelse af fortrydelsesret eller reklamation. Såfremt du i stedet ønsker en kopi af din ordrebekræftelse tilsendt, bedes du kontakte vores kundeservice på [email protected] eller tlf. 78712323.

Alle kontrakter indgåes på dansk.

6. Ændring og afbestilling af ordre

Du kan uden omkostninger ændre din ordre frem til modtagelsen af ordrebekræftelsen. Ændring skal ske på telefon 78712323 eller via e-mail på [email protected]. Når du har modtaget ordrebekræftelsen, kan ordren ikke ændres. Hvis ordren er sket med forudbetaling, kan ordren ikke ændres.

Du kan afbestille din ordre indtil ordren er klar til afhentning på udleveringsstedet. Afbestilling skal ske via e-mail på [email protected]. Du skal dog betale for forsendelsesomkostninger samt andre administrationsomkostninger, som Dustin home måtte have i forbindelse med afbestillingen.

7. Levering

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager.

Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil ordren dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering.

Ordrer leveres normalt som pakke via Bring og kan følges i deres Track & Trace-system. Du kan se forsendelsens nummer via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Du vil altid få omkostninger til fragt af den enkelte ordre oplyst, inden du afgiver bestilling.

Hvis leverancen bliver forsinket, underretter Dustin home dig snarest muligt herom pr. e-mail.

Her vil du også blive oplyst om en ny leveringstid. Du kan uden omkostninger hæve købet, hvis den nye leveringstid ikke er tilfredsstillende. Ophævelse af købet skal ske telefonisk på 78712323.

1 hverdags leveringstid for lagervarer til brofaste øer. 1-3 dage ekstra til ikke-brofaste øer. Levering til afhentningsbutik eller Swipbox-pakkeautomat. Bring pallevarer leveres til fortovskant.

Varer købt på Dustin homes webside kan ikke afhentes hos Dustin home eller delleveres.

Alle produkter og varer købt hos Dustin home forbliver Dustin home’s ejendom indtil leveringstidspunktet. Det betyder, at risikoen for bortkomst og/eller beskadigelse påhviler Dustin home indtil leveringstidspunktet. Som leveringstidspunkt anses, når varer er leveret til dig.

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark. Vi leverer ikke til oversøiske og udenlandske modtageradresser (inkl. Grønland og Færøerne).

Uafhentede pakker pålægges et gebyr på kr. 300, som skal dække Dustin home’s omkostninger til fragt og administration. Hvis du fortryder købet og vil returnere varen, skal du følge retningslinjerne for returnering af varer, som er beskrevet nedenfor.

Du kan finde mere information om vores leveringsbetingelser her.

8. Fortrydelsesret

Ved køb af varer fra Dustin homes webside har du i henhold til Forbrugeraftaleloven i visse tilfælde ret til at træde tilbage fra denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor du eller en af dig angiven tredjemand, dog ikke transportøren, får varerne i fysisk besiddelse.

Ved enkeltvis levering af flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre (dvs. separate leveringer), udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, hvor du eller en af dig angivet tredjemand, dog ikke transportøren, får den sidste vare i fysisk besiddelse.

Ved køb af plomberede software og/eller lyd- eller billedoptagelser, gælder fortrydelsesretten kun så længe forseglingen ikke er brudt.

For at udøve fortrydelsesretten skal du give besked om din beslutning om at fortryde denne aftale i en utvetydig erklæring (f.eks. ved postbesørget brev eller e-mail) til vores kundeservice center på tlf. 78712323 eller [email protected] med angivelse af dit navn, kundenummer, ordrenummer og varenummer, som du ønsker at returnere.

Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varerne. Du skal returnere varerne eller aflevere dem til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor du har informeret os om udøvelsen af aftalens fortrydelsesret. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.

Vi anbefaler, at du gemmer postkvitteringen som bevis for, at du har afleveret pakken til posten/transportøren.

Du hæfter kun for en eventuel forringelse af varernes værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, de fungerer på.

For produkter, hvor fortrydelsesretten er udløbet, accepterer Dustin home i op til 60 dage efter fakturadato, at varen returneres til fuld refusion. For at være gyldig under dette, må produktet ikke være åbnet, brugt eller ødelagt. Forbrugeren afholder omkostninger for returnering. Returretten gælder kun for forbrugere, ikke erhvervskunder.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om udøvelse af fortrydelsesretten, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Under alle omstændigheder pålægges du ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Ønsker du dine penge retur, vil beløbet som udgangspunkt blive ført automatisk tilbage til det betalingskort, som du betalte ordren med oprindeligt. Alternativt vil vi kontakte dig og anmode om oplysninger om dit pengeinstitut. Vi skal i så fald bruge følgende op-lysninger:

  • Bankens navn
  • Registreringsnummer (4 cifre)
  • Kontonummer (10 cifre)

Du har ret til at undersøge varen i den udstrækning, som kræves for at fastslå varens egenskaber eller funktion. Du kan dog blive erstatningspligtig for varens værditab over for Dustin home, hvis dine undersøgelser går ud over, hvad der er nødvendigt for at undersøge varens egenskaber eller funktion. Erstatningspligten kan udmåles til varens fulde værdi.

9. Åbent køb

For produkter, hvor fortrydelsesretten er udløbet, accepterer Dustin home i op til 60 dage efter fakturadato, at varen returneres til fuld refusion. For at være gyldig under dette, må produktet ikke være åbnet, brugt eller ødelagt. Forbrugeren afholder omkostninger for returnering. Returretten gælder kun for forbrugere, ikke erhvervskunder.

10. Reklamationsret

Du skal undersøge alle varer ved modtagelsen, så du sikrer dig, at de er fejlfri, og fungerer som de skal, samt at de har de forventede egenskaber.

Vil du påberåbe dig en mangel, skal du give os meddelelse herom inden for rimelig tid, efter, at du har opdaget manglen. I modsat fald fortaber du retten til at påberåbe dig manglen. Meddelelse givet inden to måneder efter, at du opdagede manglen, er altid rettidig. Har du ikke inden 2 år efter salgsgenstandens overgivelse til dig meddelt os, at du vil påberåbe dig en mangel, kan du ikke senere gøre den gældende, medmindre vi har påtaget os at indestå for genstanden i længere tid.

Begrænset reklamationsperiode på batterier. Da batterier har en naturlig begrænset holdbarhed er reklamationsperioden på disse begrænset til 6 måneder fra købsdato. Enkelte producenter yder dog 12 måneders fabriksgaranti på batterier – i så fald informeres der herom i den medfølgende garantispecifikation. Vi opfordrer kunden til at nærlæse informationen om korrekt behandling af batterier i den medfølgende dokumentation (manual).

En reklamation foretages via ”Min Konto” på www.dustinhome.dk, hvor du opretter en sag for at få et returnummer. Formålet med returnummeret er at lette identifikation og administration af returvaren. Modtagelse af et returnummer betyder ikke, at Dustin home har imødekommet reklamationen, og at klagen er godkendt. Varen skal derefter returneres til Dustin home. Dit returnummer er gyldigt i 14 dage, og produktet skal returneres til Dustin home inden for disse 14 dage.

Såfremt varen er behæftet med fejl eller mangler, og du har reklameret rettidigt, udbedrer vi sådanne fejl eller mangler inden for rimelig tid.

Hvis det viser sig ikke at være muligt eller vi ikke skønner det hensigtsmæssigt at reparere varen, påtager vi os i stedet at levere en ny fejlfri vare efter returnering af den mangelfulde vare. Vi refunderer dig desuden eventuelle dokumenterede udgifter forbundet med returneringen.

Hvis hverken reparation eller omlevering er mulig. refunderer vi i stedet købesummen, inklusive udgifter til returnering.

Dustin home kontrollerer og tester de returnerede varer i overensstemmelse med den fejlbeskrivelse, som du har givet. Dustin home henstiller derfor til, at fejlbeskrivelsen gøres så udførlig som muligt. Finder Dustin home, at varen er fejlfri, pålægges et gebyr for fejlsøgning og Dustin home’s omkostninger til returnering af varen.

Bestemmelser i dette afsnit 10 træder ikke i stedet for dine øvrige rettigheder efter Købeloven, herunder retten til at kræve forholdsmæssigt afslag.

11. Returnering

Returnering af varer, som er behæftet med fejl eller mangler, herunder i forbindelse med reparationer eller omlevering, sker efter følgende procedure: Vi beder dig kontakte vores kundeservice center på tlf. 78712323 eller [email protected] med angivelse af dit navn, kundenummer, ordrenummer og varenummer på den vare, som du ønsker at returnere.

Ved udnyttelse af fortrydelsesret, åbent køb samt reklamation står du for omkostningerne ved returnering til Dustin home. Du bærer ligeledes risikoen for produktet, indtil det er kommet frem til Dustin home. Hvis reklamationen imødekommes af Dustin home, modtager du godtgørelse for dine fragtomkostninger.

Returneres varen med en af Dustin home udleveret adresseseddel, bærer Dustin home risikoen for varen fra det øjeblik, du afleverer varen hos fragtfører/posthus.

Dog har du risikoen for returforsendelser, med mindre der er tale om hændelig undergang i fortrydelsesperioden, indtil Dustin home modtager varerne.

Returvarer bedes sendt til følgende adresse:
Bing
c/o Dustin
Ventrupparken 4
2670 Greve

Du kan finde mere information om returnering her.

12. Transportskader

Det er vigtigt, at du sikrer, at din pakke er uskadt, når du modtager den. Er din pakke skadet, skal du bede fragtmanden om at notere skaden inden modtagelse eller nægte at modtage pakken. Transportskader skal anmeldes omgående til Dustin home kundeservice center på tlf. 78712323 eller [email protected]. Hvis du først opdager skaden, efter du har åbnet pakken, skal du reklamere omgående på samme måde.

13. Garanti

Garantiperioden er forskellig på de enkelte produkter, og garantiperioden specificeres i produktinformationen for det enkelte produkt. Garantispørgsmål håndteres på forskellig vis afhængig af varens art og egenskaber. I visse tilfælde håndteres garantispørgsmål af producenten eller dennes autoriserede værksteder. I andre tilfælde håndteres garantispørgsmål af Dustin home direkte. Du er velkommen til at kontakte Dustin home omkring garantispørgsmål vedrørende et specifikt produkt.

Dustin home yder ikke yderligere garantier, udover de af producenten stillede garantier for et specifikt produkt.

14. Ansvar for fejl

Dustin home’s ansvar som følge af fejl, forsendelse eller skade (såvel direkte som indirekte) er begrænset til hvad der følger af de almindelige handelsbetingelser samt af Forbrugeraftaleloven. Yderligere rettigheder for dig som forbruger kan dog følge af den enkelte producents egne slutkundegarantier.

Dustin home kan i intet tilfælde gøres ansvarlig for indirekte tab eller følgeskader, herunder men ikke begrænset til driftstab, avancetab, krav fra tredjemand og/eller beskadigelse af data.

15. Teknisk support

For teknisk support og almindelige brugerspørgsmål kan Dustin home henvise dig til de respektive producenter, samt i nogle tilfælde til producentens eksterne betalingssupporttjenester. Kontaktinformationer på relevante producenter findes på Dustin homes webside under fanen Teknisk support. Enkelte producenters support kan være på engelsk. Dustin home giver ikke support på produkter.

16. Behandling af personoplysninger

Du kan læse vores politik for behandling af personoplysningar i vores Integritetspolitik.

17. Produktansvar

Dustin home er ansvarlig for produktansvar i henhold til produktansvarsloven. Du er forpligtet til uden ugrundet ophold skriftligt at meddele Dustin home, såfremt der er opstået en produktansvarsskade, eller at der er fare for, at en sådan skade vil indtræde.

18. Kundekonto

Loginoplysninger (brugernavn og adgangskode) til kundekontoen på Dustin homes webside skal håndteres fortroligt, således at oplysningerne ikke kommer til uvedkommende personers kendskab. Hvis du giver oplysningerne til tredjemand, accepterer du, at denne person kan lave bestillinger i dit navn, og du er betalingspligtig for sådanne bestillinger. Får du kendskab til at en uvedkommende person har dine loginoplysninger skal du omgående meddele dette til Dustin home og samtidig skifte din adgangskode.

Du kan læse mere om brug af kundekonto her.

19. Særlige betingelser for software

Al tilgængelig software, der kan hentes på Dustin homes webside, er de respektive producenters ophavsretligt beskyttede værker. Ved køb af softwareprodukter opnår du som bruger ikke nogen anden ret til produktet, end den ret som følger af den licensaftale, der medfølger det enkelte softwareprodukt.

20. Immaterielle rettigheder

Leverancer i form af bøger, computerspil, software og lyd- eller billedoptagelser mv. er beskyttet efter ophavsretsloven og anden lovgivning.

Uautoriseret kopiering, spredning eller offentlig fremførelse af sådanne leverancer kan være i strid med ophavsretsloven og kan resultere i civilretlige såvel som strafferetlige sanktioner.

Det er tilladt at fremstille eksemplarer af de nævnte værker til privat brug i overensstemmelse med ophavsretslovens bestemmelser herom.

21. Links til tredjemands hjemmesider

Links på Dustin homes webside giver den besøgende mulighed for at forlade hjemmesiden. De linkede hjemmesider kontrolleres ikke af Dustin home, og Dustin home har intet ansvar for linket til hjemmesiderne eller indholdet af de enkelte hjemmesider. Dustin home linker kun til de pågældende hjemmesidr for at lette søgningen af relevant information for den besøgende på Dustin homes webside. Et link til en hjemmeside indebærer ikke, at Dustin home har godkendt indholdet af den pågældende hjemmeside.

22. Tvist

En eventuel tvist skal henvises til Forbrugerklagenævnet. Dustin home har en politik om at følge afgørelser fra Forbrugerklagenævnet.

Der skal dog først klages til Klageportalen i Nævnenes hus, som det er forudsat under pkt. 24 nedenfor.

23. Øvrige betingelser

Hvis nogen del af disse betingelser skulle blive anset for retsstridige og ugyldige og dermed ikke kan håndhæves, påvirker dette ikke gyldigheden og håndhævelsen af den resterende del af betingelserne.

Dustin home kan ikke holdes ansvarlig for hindringer som opstår som følge af omstændigheder udenfor Dustin home’s kontrol, herunder krig eller krigslignende hændelser, optøjer og lignende uroligheder, ekstreme vejrforhold, forstyrrelser i forsyningsled, langvarige strømafbrydelser, generel varemangel, eksport- og importrestriktioner, lovregulering eller andre påbud fra danske eller udenlandske myndigheder, strejke, lockout, blokade eller anden arbejdshindring, brand, lynnedslag, eksplosion eller anden ulykke.

Dustin home forbeholder sig retten til ændring af al information på Dustin homes webside uden foregående advisering, herunder men ikke begrænset til priser, tekniske specifikationer og produktudbud. Sådanne ændringer kan dog ikke ændres på en allerede indgået købsaftale.

Vi tager forbehold for trykfejl, leverandørernes prisforhøjelser, prisfejl, moms- og afgiftsændringer, udsolgte / udgåede varer, leveringssvigt fra vores leverandører og force majeure.

Produktoplysninger på Dustin homes webside udgør ikke nogen indeståelse for produktets brugbarhed og egnethed og garanterer ikke andet end direkte angivet. Aktuelle tilbud gælder så længe den pågældende vare er på lager, eller til at Dustin home ændrer tilbuddet. Dustin home forbeholder sig retten til at ændre handelsbetingelserne til enhver tid.

Hvis leverancen omfatter hardware eller software, kan denne del af leverancen tillige være omfattet af særlige licens- og garantivilkår udstedt af tredjepartsleverandøren. Nogle af disse vilkår er såkaldte "clik-wrap"- eller "shrink-wrap-aftaler", og indgås direkte mellem dig og tredjepartsleverandøren uden noget ansvar for Dustin home. Dette vil endvidere fremgå af den konkrete produktinformation.

24. Forbrugerklager

Oplever du fejl eller mangler ved dit Dustin produkt, er du altid velkommen til at kontakte Dustins kundeservice på 78712323 eller e-mail: [email protected], så vi kan finde frem til en tilfredsstillende løsning.

Er det ikke muligt at finde frem til en løsning, er Dustin home, i henhold til Forbrugerklageloven pr. 1 oktober 2015, omfattet af følgende alternative tvistløsningsorgan:

Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg
naevneneshus.dk

Forbrugerklager over Dustin home indbringes til Klageportalen i Nævnenes hus via Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside klagonline.forbrug.dk.

Du kan også bruge den Europæiske Kommissions online portal for tvistløsning; https://ec.europa.eu/consumers/odr

25. Kontakt os

Dustin A/S
Adresse: Åhave Parkvej 27, 8260 Viby J
Telefon: 78712323
Email: [email protected]
CVR-nummer: 26 09 21 83

PriceRunner købsgaranti

Få dit køb sikret op til 50.000 kroner, hvis et problem indtræffer i forbindelse med dit køb. Som medlem på PriceRunner får du altid Købsgaranti hos os. Denne ydelse koster intet og gælder for alle registrerede medlemmer på PriceRunner.

Hvis du ikke allerede er medlem på PriceRunner og har besøgt os via dem, så kan du inden for en time efter dit køb gennemføre din registrering. Det koster ingenting og tager mindre end tre minutter, og vupti så er dit køb omfattet af garantien. Få PriceRunner Købsgaranti i dag.

For at Købsgarantien skal gælde er det nødvendigt, at bestillingen er adresseret til dig som privatperson. Du har ret til erstatning, hvis noget går galt i forbindelse med dit køb såsom at varen er defekt, en vare mangler ved levering, varen er forkert eller fejlbehæftet eller leveringen udebliver.

Hvis noget går galt i forbindelse med dit køb, dækker Købsgarantien dig for såvel anskaffelsesomkostninger som fragtudgifter. Du får også erstatning for den direkte økonomiske skade, du eventuelt har lidt på grund af fejlen. Købsgarantien dækker ikke eventuelt værditab, udeblevne indtægter eller andre direkte eller indirekte omkostninger.

Besøg PriceRunner for at se de endelige vilkår samt en liste med kategorier, der er undtaget garantien.