Raspberry Pi 3 er den nyeste generation Raspberry Pi, og der er sket en del ting sammenlignet med forgængeren. Den nye model er formentlig den største opdatering, den lille computer nogensinde har fået.
Nu er computeren udstyret med en 64-bit processor med fire kerner, som leverer hele 1,2 GHz. Det gør Raspberry Pi væsentligt hurtigere end forgængeren, og nu kan du faktisk ofte bruge den som en rigtig computer.
Den største nyhed er dog, at den nye Raspberry Pi har indbyggede kredse til WiFi og Bluetooth. Førhen skulle man tilslutte en masse netværksadaptere, men det skal man altså ikke mere.
Nok om specifikationer. Det vigtigste med Raspberry Pi er de mange forskellige ting, denne computer kan bruges til. Raspberry Pi har, siden den blev lanceret, hjulpet mange kreative personer med at bygge sjove projekter. Vi har derfor samlet nogle af vores favoritprojekter som inspiration til dig, der vil bygge noget sjovt med en Raspberry Pi som grundsten.
Dette er formentlig det mest klassiske anvendelsesområde, og med Raspberry Pi 3 bliver din medieafspiller endnu mere kraftfuld. Man kan installere flere forskellige medieafspillerprogrammer på en Raspberry Pi, og derefter skal du kun bruge et par netværksadaptere og noget at styre den med fra sofaen. Det er selvfølgelig et af de nemme projekter, men at bygge sit eget SmartTV kan være guld værd for mange.
Dette er, ifølge os i Dustin, et af de federe projekter, man kan lave med en Raspberry Pi. Her giver vi en gennemgang af, hvordan du bruger en Raspberry Pi til at bygge et arkadespil. Og vær nu helt ærlig, hvem vil ikke gerne have deres eget arkadespil? Dette projekt er desuden nemmere, end hvad man lige tror, så længe du har mulighed for at save og bore for at bygge selve kabinettet.
Arbejder du på et kontor med for få toiletter? Så kan dette projekt være noget for dig, hvis du vil imponere dine kollegaer. Her får vi nemlig en grundig gennemgang af, hvordan kan man bruge en Raspberry Pi til at holde styr på, om toiletterne er optaget eller ej. Det kan enten ses via webben, eller, hvis du vil, ved hjælp af lamper, der kan monteres et smart sted.
Dette er formentlig det mest avancerede projekt blandt vores tips, men hvis du vil have en udfordring, kan det være en god idé. Her får vi nemlig lært, hvordan man kan bygge sit eget home automation-system ved hjælp af en Raspberry Pi. Fordelene er selvfølgelig, at du får meget mere kontrol, end hvis du køber en færdig løsning, men det kræver selvfølgelig lidt mere arbejde.