Guide til dockingstationer

Vi hjælper dig med at finde den rigtige dockingstation

En dockingstation er en praktisk enhed, hvor du blandt andet kan tilslutte en bærbar computer eller en skærm. På den måde tilsluttes alle kabler ét sted, og du får ikke besvær med sammenfiltrede kabler. Men hvordan ved du, hvilken der er den rigtige for dig?

Når du har læst denne miniguide, ved du hvilken dockingstation, der passer bedst til dine behov. Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvad du vil bruge docken til. Dockingstationer kan ligne hinanden meget ved første øjekast. Men de er forskellige på flere måder. Start med at finde ud af i hvilke situationer, du vil bruge dockingstationen.

På farten

Disse dockingstationer bruges, når du vil tilslutte en ekstern skærm. Når du rejser. Eller vil præsentere noget.

Arbejde hjemmefra

Disse dockingstationer er designet til et mindre bord med en ekstern skærm.

Arbejde på kontoret

Disse dockingstationer er beregnet til tilslutning af mere end én skærm. Perfekt til kontoret, hvor du normalt har mere plads.

Hvilken port tilslutter du til?

Lad os begynde med din bærbare computer. Hvilken port skal du tilslutte docken til? Du skal være sikker på, at dockingstationen kan tilsluttes til den port, du vil bruge.

Afhængigt af din bærbare computer kan en USB-C-port oplade den og tilslutte den til flere skærme og perifere enheder på samme tid. Hvis din bærbare computer kun har en USB-3 port, skal du bruge et ekstra strømkabel for at oplade den. Vil du tilslutte din bærbare computer til flere skærme med høj opløsning? Her anbefaler vi, at du tilslutter den til en Thunderbolt 3-port, hvis din bærbare har en sådan.

Hvad vil du bruge dockingstationen til?

For at hjælpe dig med at finde ud af, hvad du (måske) vil bruge dockingstationen til, skal du først overveje, hvor mange skærme, perifere enheder og harddiske du vil tilslutte den til. De fleste skærme kan tilsluttes til en HDMI-port, men hvis du vil tilslutte en skærm med høj opløsning, bør du overveje at bruge DisplayPort (DP) i stedet.

Husk at tjekke, hvad hver dock egner sig til, og vælg den dock, der understøtter netop dine behov.

Har du kablerne til at forbinde det hele?

Når du mener, at du har fundet den rigtige dockingstation, skal du sikre dig, at du har alle de nødvendige kabler til at sætte den op. Hvis du f.eks. vil bruge DP-porten i stedet for HDMI-porten på din skærm, skal du bruge det rigtige kabel til den. Husk også at vælge den rigtige kabellængde. Kablet skal være langt til at kunne dække afstanden mellem docken og det, du forbinder den med.