Droner

Flyv højt op — eller dybt ned i det ukendte

Droner er det ultimative redskab, hvis du ønsker at udvikle din fotografering og tage din kreativitet til nye, uanede højder – eller et dybere niveau. Med droner kan du udforske nye perspektiver, samtidig med at de bringer dig steder hen, hvor et traditionelt kamera ikke kan komme.

vacation
/

Men hvad kræver det egentlig at bruge en drone?

Der er nogle ting, du bør overveje, inden du går i gang. Det kan f.eks. være godt at vide, at droner, der vejer under 250 gram, ikke kræver, at du skal tage et kursus, men at du skal registrere dig som operatør på virk.dk. Du skal mærke dronen med dit operatørnummer. Du skal være fyldt 15 år for at kunne flyve og læse manualen. Du må ikke flyve hen over menneskemængder, og du bør undgå at flyve hen over omkringstående personer. Du skal også sørge for, at du ikke flyver højere end 120 meter, og du skal altid flyve inden for visuel synsvidde (VLOS). Flyv ikke i nærheden af lufthavne og militærzoner, og søg om tilladelse, når du flyver omkring private områder og offentlige bygninger. Gå ind på droneluftrum.dk og se, hvor du må flyve. Hvis dronen vejer mere end 250 gram, skal du som operatør tage et kursus, hvilket du kan læse mere om på droneregler.dk. Undervandsdroner er som kategori meget nye, og der er ingen egentlige retningslinjer for, hvordan man skal bruge dem. Dog skal du ligesom ved andre former for dykning respektere beskyttede områder og tjekke reglerne i det område, hvor du har planlagt at anvende undervandsdronen. Hold dig opdateret på Trafikstyrelsens hjemmeside for både fly og vanddroner, og se, hvilke regler og forskrifter der gælder.

Her får du tips til to forskellige typer droner, der kan flyve højt eller dykke dybt.

Udforsk dybet

Opdag havets skjulte skatte med en undervandsdrone fra CHASING. CHASING er verdensledende inden for undervandsdroner og tilbyder bl.a. droner til at udføre sikkerhedsinspektioner, redningsopgaver eller dokumentation af undervandsmiljøer. Gladius Mini S har et 4K-kamera, som giver ekstrem detaljerigdom, når du udforsker undervandsverdenen. Undersøg skibsvrag og andre ting, der er skjult under overfladen i op til 100 meters dybde. Dokumenter dine opdagelser ved at optage film i 4K-kvalitet, og del dem via WiFi. Den patenterede CHASING anti-stuk motorteknologi reducerer risikoen for, at motoren stopper i sandet, og med den nye monteringsfunktion kan du samle genstande op med tilbehør som Grabber Claw. Det opgraderede batteri giver 70 % længere batteritid med en driftstid på 4 timer og en opladningstid på kun 3,5 timer. Det indbyggede kamera har to kraftige LED-lamper, som garanterer en rigtig god billedkvalitet, selv i områder, hvor der ikke er lys. Så gør dig klar til det uventede, og opdag det uopdagede.

Få helikopterperspektiv på tilværelsen

Oplev verden fra et nyt perspektiv med DJI Mini 3 Pro. DJI er den førende aktør på dronemarkedet, og DJI Mini 3 Pro er ingen undtagelse. Med en vægt på kun 249 gram kan den udforske verden højt oppe over trækronerne, hvor fuglene flyver, eller se din egen verden fra nye perspektiver med 4K HDR-video, som giver ekstrem detaljerigdom, uanset om det er dag eller nat. Aktiv registrering af forhindringer i tre retninger reducerer risikoen for at flyve ind i objekter, mens FocusTrack-funktionen gør det muligt at følge dit objekt uden større besvær. Med den forlængede batteritid på op til 34 minutter får du god tid til at kortlægge dine valgte områder. Det aerodynamiske og ultralette design gør den nem at tage med i jakkelommen, og den lille størrelse gør, at den næsten kommer ubemærket op i luften.