Tilbehør tv

Skal du bruge flere 3D-briller til dit tv?

Har du et 3D-tv i hjemmet, men ikke tilstrækkeligt med briller, så hele familien og vennekredsen kan bruge det på samme tid? Så har vi helt sikkert det, du skal bruge.

I dag bruger tv og projektorer to forskellige 3D-teknologier i briller; aktiv og passiv. Skal du tilkøbe flere briller til dit tv, skal du være sikker på, at du vælger den type, som passer til dit tv. Husk desuden, at en producents briller formentlig ikke virker til et tv fra en anden producent.

Passive briller

Passive 3D-briller er briller, som ikke har brug for indbygget elektronik for at fungere. Teknologien fungerer ved, at brillerne består af polariserende glas, som lukke visse typer lys ude. På denne måde kan tv’et sende forskellige billeder til venstre og højre øje. Dette er samme teknologi, som bruges i biograferne, og fordelen er, at man slipper for at oplade brillerne. Bemærk at det findes forskellige typer polarisering. Selvom forskellige briller ligner hinanden, betyder det ikke nødvendigvis, at de fungerer til de samme tv-modeller.

Aktive briller

Aktive briller bruger strøm for at fungere. ”Glasset” består af et LCD-panel, som kan skifte mellem at være gennemsigtigt eller sort. Takket være dette panel kan brillerne blokere dit syn, og når man synkroniserer dette med sit tv, kan de på skift vise det rigtige billede til det korrekte øje.

Læs mere

}