Gaming-tastaturer

Der findes mange forskellige tastaturer, og hvilket der passer dig bedst afhænger af, hvad du kan lide, og hvad dit budget er. Når det kommer til gaming-tastaturer, så er det desværre sådan, at det koster at være med på toppen.

Gaming-tastaturer

Trådløs eller ej

Dette spørgsmål er sandsynligvis det første, der popper op inde i ens hoved, når man skal købe et almindeligt tastatur, men når det kommer til gaming-tastaturer, er det ikke så almindeligt. Det er fordi, der næsten ikke findes trådløse gaming-tastaturer.

En af grundene til det er, at de kræver en stor del strøm, fordi de er så spækkede med funktioner, men den vigtigste årsag er ønsket om at minimere forsinkelse. Hvis du alligevel ønsker et trådløst tastatur, så behøver du ikke bekymre dig, der findes modeller, der passer lige til dig.

Tasttype

Det vigtigste på et tastatur er selvfølgelig tasterne, og fornemmelsen af dem er forskellig fra tastatur til tastatur. De fleste gaming-tastaturer benytter sig af Cherry MX-taster, men spørgsmålet er, hvilken type, da disse fungerer forskelligt og giver forskellige fornemmelser. Læs mere om dette på produktbeskrivelserne og se på Cherry MXs side for at forstå præcis, hvad hver tasttype indebærer.

Én ting er sikkert, hvis du har råd, så undgå tastaturer, hvor mekanikken består af en lille gummidims. Dem finder du oftest blandt de billigere tastaturer, men selv endnu mere eksklusive tastaturer med lav profil benytter denne teknologi.

Makroknapper

En vigtig ting for de fleste gamere er, at tastaturet har flere godt placerede makroknapper. Det vil sige programmérbare specialknapper, som du kan indstille til at gøre smarte ting i spillene. Nogle spil kræver mere end andre, så gør dig lidt tanker om, hvad du spiller, før du køber et tastatur. Tage også et kig på knappernes placering, så de passer til din spillestil.

Andet

En ting, der let bliver glemt, er ergonomi, men skal du bruge et tastatur konstant i masser af timer, så bør din hånd hvile godt på knapperne. Medmindre dit tastatur har en indbygget håndledsstøtte, bør du overveje at købe en.

En anden meget vigtig ting, der til tider kan synes latterlig, er belysning. Det er ikke sjældent at man spiller i et mørkt rum, og så er det godt at kunne se, hvilke knapper du trykker på. Nogle tastaturer har RGB-belysning, som gør det muligt at indstille hver enkelt knap til at lyse i forskellige farver. Dette kan være nyttigt til at fremhæve vigtige knapper som WASD så du nemt kan finde dem. Corsair, SteelSeries og Logitech er tre af de mest kendte producenter af gaming-tastaturer.