Gaming-skærme

Gaming-skærme

Men det kan også være en god idé at købe en ekstern skærm til din bærbare computer. I hvert fald, hvis du trods bærbarheden, ofte bruger den på det samme sted. Dette fordi skærmen på din bærbare computer, hverken giver dig god ergonomi eller er det bedste, du kan bruge til spil.

Har du en stationær gaming-computer, skal du selvfølgelig have en skærm til faktisk at kunne se, hvad du laver. Men det kan også være en god idé at købe en ekstern skærm til din bærbare computer. I hvert fald, hvis du trods bærbarheden, ofte bruger den på det samme sted. Dette fordi skærmen på din bærbare computer, hverken giver dig god ergonomi eller er det bedste, du kan bruge til spil

Størrelse

En af de vigtigste overvejelser ved køb af en skærm er hvilken størrelse, der passer dig, større er nemlig ikke altid bedre. En stor skærm er selvfølgelig fin at have og ser rigtig cool ud, men det er vigtigt at have den korrekte afstand til skærmen. Hvis du sidder for tæt på en stor skærm, skal øjnene fare alt for meget frem og tilbage, det kan være både irriterende og dårligt for din reaktionsevne. Med den rigtige afstand, er det ikke et problem, så det der er afgørende er helt enkelt, hvordan din spilleplads ser ud.

Opløsning

Hvilken opløsning skærmen har er enormt vigtigt, og oftest er en højere opløsning bedre. Men det kræver, at du har et grafikkort, der kan tegne alle pixels, uden at det begynder at blive noget bøvl. En skærm, som har en højere opløsning end en anden ligeså stor skærm, får dig til at se detaljer bedre. Tænk desuden på, at du vil have en højere opløsning, hvis du køber en stor gaming-skærm, fordi hver enkelt pixel ellers bliver så stor at det bliver grimt. Vil du have rigtig høj opløsning, så skal du tjekke UHD- eller 4K-skærme ud.

Paneltype

Der er flere forskellige typer paneler i computerskærme og blandt disse er TN-paneler og IPS-paneler, de to mest almindelige. IPS-skærme har god farvegengivelse og betragtningsvinkel, som gør dem gode til billedbehandling, fotoredigering og lignende. TN-skærme er normalt billigere, men de har en fordel kun for gamere, da de har en hurtigere responstid. Der findes dog hurtige IPS-paneler og der får du det bedste fra begge verdener, hvis du har råd.

Opdateringshastighed

Det er vigtigt, at din skærm har en høj opdateringshastighed så alt kan køre så glat som muligt. En opdateringshastighed på 120 Hz er det mindste, du vil have, men mere er altid bedre. Er du på udkig efter endnu bedre ydeevne, bør du investere i en 144 Hz-skærm, der er kompatibel med nogle af teknikkerne G-Sync eller Freesync. Skærme med disse teknikker matcher opdateringshastigheden med, hvor mange frames dit spil og grafikkort fodrer den med, og det trækker ydeevnen betydeligt op. Men vær sikker på, at dit grafikkort understøtter den samme teknologi.

Andet

En anden ting at overveje er, hvordan du kan justere skærmen så den passer til dig og dit skrivebord. Information om, hvor meget du kan vinkle skærmen finder du i specifikationerne.

Når det gælder input, er der masser af forskellige stik, og det er aldrig dårligt med flere stiktyper. For at få det hele til at fungere, er der ofte nok, at du har en DVI, DisplayPort eller HDMI-indgang samt det rigtige videokabel.

Nogle skærme fungerer også som en USB-hub, hvilket kan være rart, hvis du bruger skærmen med en bærbar computer. I så fald kan du slutte tastatur, mus og andet til skærmen og kun koble et kabel til computeren, når du vil arbejde ved skrivebordet.

25” – 27”

23” – 24”