Gaming-mus

Har du brug for en ny gaming-mus til din computer, så har vi præcis, hvad du leder efter. Uanset om du er på udkig efter en enkel FPS-mus eller en mus med så mange knapper, at du knapt nok kan huske, hvilken der gør hvad.

Gaming-mus

Ledningstilsluttet vs. trådløs?

Gaming-mus har som regel ledninger, da mange mener, at trådløse mus kan være upålidelige og langsomme. Men det er ikke længere helt sandt, for der findes flere rigtig gode trådløse mus, hvor du overhovedet ikke kommer til at bemærke nogen form for forsinkelse. Selv batteriets levetid er meget bedre nu end før i tiden, men pludselig kan du selvfølgelig have glemt at oplade din gaming-mus, og så begynder den at kludre midt under en kamp. Med en mus med ledning, behøver du aldrig at bekymre dig om at musen begynder at kludre i det til et stort arrangement med mange trådløse netværk på samme sted.

Ekstra knapper

Før i tiden havde næsten alle mus to knapper, sidenhen dukkede der langsomt men sikkert flere og flere knapper op på disse pegeredskaber. Scroll-hjulet blev standard og tre knapper skal formentlig ses som et minimum i dag. Gaming-mus kan nogle gange have helt op til 20 (!) knapper så spørgsmålet er, hvor mange knapper du har brug for? Lidt enkelt kan man opdele gaming-mus i to forskellige kategorier, mus til FPS-spil og mus til RPG-spil.

FPS-mus har ikke brug for så mange knapper, de har ofte mellem 6-8 knapper. Til gengæld er præcisionen det absolutte vigtigste element ved disse mus.

Mus med flere knapper end dette er for det meste rettet mod dem, der spiller en masse MMORPG og lignende spil. Dette skyldes, at disse spil normalt har langt flere funktioner, som du ønsker hurtig adgang til.

Andet

Der er en masse andre funktioner og specifikationer end de ovenstående, der er værd at se på inden køb af en gaming-mus. For eksempel er der mus, som giver dig mulighed for at indstille musens form for at den skal ligge perfekt i din hånd. Mange mus giver dig også mulighed for at lægge vægte ind til at justere tyngden. Noget, der ofte også tales om er DPI, hvor mange mus giver dig mulighed for at skifte mellem DPI-indstillinger, mens du bruger den. Sidenhen skal du også vælge, om du vil have en optisk mus eller en lasermus.

Dette er blot nogle eksempler på funktioner, der er værd at overveje, om du vil have. Nogle af de mest kendte producenter af gaming-mus er Razer, Logitech, SteelSeries, Contour, Qpad og Corsair.