WWDC 2016

WWDC er Apples årlige udviklerkonference, hvor udviklere fra hele verden samles for at lære mere om, hvordan de bygger de bedste programmer og apps til Apples produkter. For os, der ikke udviklerne, så lyder det måske ikke så interessant, men lad ikke skinnet bedrage. Den første dag, holder Apple nemlig en keynote, hvor de plejer at vise en masse sjove ting, både software og hardware. Det er for eksempel under denne event, at vi tidligere er blevet præsenteret for iPhone 4, App Store, Retina MacBook Pro og Apple Music.

macOS Sierra

Efter 15 år i drift skifter Apple navn på sit populære operativsystem. For bedre at passe sammen med andre operativsystemer, som iOS, tvOS og watchOS, skifter OS X navn til macOS. Det sker i forbindelse med lanceringen af den nyeste version, Sierra, som rulles ud til forbrugerne dette efterår. Enhver, der ønsker at være en tidligt ude, kan tage del i den åbne beta-version, som frigives i næste måned.

iOS 10

Den næste store version af operativsystemet til iPhone og iPad hedder iOS 10, og den bringer masser af nye funktioner og et opdateret design med sig. Ikke mindst er låseskærmen blevet moderniseret, og derudover blevet mere anvendelig fordi den tillader dig at læse og svare på beskeder og interagere med apps uden at telefonen skal låses op.

Siri kommer til Mac

En af de vigtigste nyheder med macOS Sierra er, at stemmestyringssystemet Siri nu er tilgængeligt på Mac. Ligesom på din iPhone, iPad eller Apple Watch, kan du aktivere Siri til at foretage opkald, oprette påmindelser eller søge information på internettet. Siri på Mac betyder, at du kan bruge stemmen til at supplere hænderne, og få mere fra hånden på en og samme tid.

Lås din computer op med dit Apple Watch

Hvis du har et Apple Watch kommer du til at bruge det som en trådløs nøgle til hurtigere login på en Mac med macOS Sierra. I stedet for at skulle indtaste adgangskoden, hver gang du låser din computer op, kan du bruge Bluetooth til at registrere dit ur - og dermed at du er i nærheden.

Klip ud på din Mac - sæt ind på din iPhone

Hvis du hurtigt vil bruge et stykke tekst fra din computer i en app på telefonen, eller et billede fra din telefon i et dokument på computeren, kan du gøre dette meget lettere med macOS Sierra og iOS 10. Alle dine enheder kan dele udklip via iCloud, så hvis du kopierer et billede eller en tekst fra en enhed, får du automatisk adgang til materialet fra dine andre enheder.

Ny iMessage bliver mere levende

Apples eget meddelelsessystem er blevet langt mere kraftfuldt med iOS 10, og frem for alt mere udtryksfuldt. Appen analyserer, hvad du skriver og erstatter, hvis du ønsker det, automatisk de relevante ord til passende emojis. Du kan også lade dine beskeder blive leveret med animationer, og for eksempel lade et udråb poppe op med et brag, eller lade en undskyldning snige sig frem på modtagerens skærm. Denne nye meddelelsesapp åbner også op for udviklere, så du kan tilføje nye funktioner ved at bruge plugins.

Maskinlæring holder styr på dine billeder

Den nye billedeapp er ikke kun i stand til at holde styr på, hvor du har taget dine billeder ved hjælp af GPS-data, den kan også bruge maskinlæring til at analysere indholdet af billederne og gruppere dem i overensstemmelse hermed. Appen kan for eksempel genkende et billede, hvor du stå på ski, og dermed gøre det nemmere at søge efter bestemte billeder fra alle dine skiferier. Den samme funktion kan skabe smarte diasshow baseret på, hvor og hvornår du tog billederne, og hvad de indeholder. Analysen sker direkte på telefonen, og er krypteret.

En nemmere musikapp

Med iOS 10 bliver det nemmere at finde det, du leder efter, hvis du bruger Apple Music. Den opdaterede app har en ny grænseflade med et enklere design, som viser dit musikbibliotek direkte. For dem, der rejser og flyver meget, er det lettere at finde de sange og afspilningslister, du har gemt lokalt, hvis du har brug for at lytte til musik uden internetforbindelse.

WatchOS 3

Der blev ikke vist et nyt Apple Watch på WWDC, men derimod en ny version af operativsystemet WatchOS. Med WatchOS 3 bliver det hurtigere at åbne de apps, du vil bruge. Med optimeret ydeevne forkortes boot tiden på apps og du får hurtigere adgang til de senest brugte apps ved hjælp af knappen på siden af uret

tvOS

Softwaren til den nyeste generations Apple TV fik ikke et nyt versionsnummer, men der kom alligevel nogle gode nyheder. Med en ny fjernbetjeningsapp til iPhone, kan du bruge både accelerometer og stemmestyring, ligesom med den fysiske fjernbetjening. Siri til Apple TV kan også understøttes til søge efter klip på Youtube, og hele softwaren kan nu indstilles til et sort tema.

Swift Playgrounds lærer børn og voksne at programmere

Apple satser stort på sit programmeringssprog Swift, og ønsker at gøre det lettere for alle at begynde og lære at programmere, uden at skulle bruge en Mac. Med en ny app til iPad, bliver det lettere for både børn og voksne at lære grundlæggende programmering, enten gennem avancerede opgaver eller i form af et spil, hvor mindre opgaver skal løses.