Verdens største mobilmesse

Vi rapporterer direkte fra Mobile World Congress.

Verdens største mobilmesse

Vi rapporterer direkte fra Mobile World Congress.

Mobile World Congress 2017

Mobile World Congress er verdens vigtigste messe inden for mobiltelefoni. På messen fremvises masser af ny teknologi og ikke mindst nye mobiltelefoner. Vi er som altid til stede for at rapportere om alle nyheder, så hvis du gerne vil opdateres på alt det nye, bør du se med her de næste par dage.

Siden opdateres løbende hver dag.

Dag 5

Ny Android-tablet fra Samsung

Samsung Tab S3 er virksomhedens seneste flagskib inden for Android-tablets. Tabletten har fået en 9,7’’ AMOLED-skærm med en opløsning på 1536 x 2048 pixel, der kan vise HDR-materiale. Tab S3 har et kamera på 13 megapixel og kan vise video i hele 12 timer, inden den løber tør for batteri. Tabletten er drevet af en Snapdragon 820-processor, har 4 GB RAM-hukommelse og kører selvfølgelig Android 7.0. Det er et ægte kraftværk. Sidst, men ikke mindst, har den en fingeraftrykslæser, understøtter S Pen og har fire højtalere, hvor AKG har været med og sørget for, at lyden er så god som muligt.

Trådløse in-ear-høretelefoner med indbygget mikrofon

Den svenske virksomhed Earin startede op vha. Kickstarter for 3 år siden, da de ville lancere et par helt trådløse in-ear-høretelefoner. Det er sket meget siden, og nu er der flere forskellige helt trådløse høretelefoner fra forskellige producenter. Der er selvfølgelig også sket meget hos Earin, som nu har fremvist deres anden generation høretelefoner, mens konkurrenterne stadig er på deres første version. De nye Earin M2 er stadig et par helt trådløse in-ear-høretelefoner og leveres i et aluminiumscover, der indeholder et ekstrabatteri og en oplader. Til sammen giver de 12 timers afspilning, tre timer af gangen. En af de store forskelle er dog, at de nye M2 har en indbygget mikrofon, så de kan bruges som headset. Høretelefonerne har desuden touch-følsomme overflader, så du kan bruge fingrene til at pause og meget andet. Du kan også bruge Siri eller lignende assistenter takket være den indbyggede mikrofon.

Dag 4

Kraftfulde og lette 2-i-1-computere fra Lenovo

Selvom det meste hardware under MWC-messen primært består af mobiltelefoner, sker det stadig, at vi får lov at se et par interessante computere. Lenovo valgte nemlig at præsentere to nye Yoga-computere: Yoga 520 og Yoga 720. Begge computere er såkaldte 2-i-1-computere, hvor man kan dreje skærmen helt og lave enheden om til en tablet. De er begge tyndere og lettere end sine forgængere. Yoga 720 er udstyret med et NVIDIA GeForce GTX 1050-grafikkort, hvilket gør den rigtig kraftfuld på grafikfronten.

Mobil med virtuelt SIM-kort

Nuu Mobile er ikke ligefrem den mest kendte telefonproducent på MWC-messen, men de præsenterer alligevel en rigtig interessant telefon. Den nye Nuu Mobile X5 er en budgettelefon med gode specifikationer og en funktion, der adskiller sig fra de andre. Telefonen er blandt andet udstyret med en 5,5’’ Full HD-skærm, en octa core-processor og 3 GB RAM-hukommelse. Den har desuden et 13 megapixel-kamera, fingeraftrykslæser og et batteri på 2950 mAh. Det vigtigste er dog, at den har et virtuelt SIM-kort, så brugeren kan rejse rundt i verden og betale de lokale telefonpriser i alle lande. Det virtuelle SIM-kort justeres nemlig og bliver til et lokalt SIM-kort takket være særlig software. Det skulle angiveligt fungere i over 100 lande.

Lenovo lancerer nye Moto-telefoner

Lenovo har fremvist to nye mobiltelefoner under årets MWC: Moto G5 og Moto G5 Plus. Til forskel fra mange andre modeller, der både har en almindelig og en plus-model, er der mange flere forskelle mellem dem her end bare skærmstørrelsen. Moto G5 har en 5’’ stor Full HD-skærm, en Snapdragon 625-processor og et 13 megapixel-kamera med en blænde på f/2.0. Moto G5 Plus har en større skærm på 5,2’’ (også med Full HD-opløsning), en mindre Snapdragon 430-processor og et kamera på 12 megapixel og en blænde på f/1.7. Begge telefoner har udskiftelige batterier og har plads til to SIM-kort.

Dag 3

Trådløse in-ear-høretelefoner med mange smarte funktioner

Sidste år lancerede Sony et par høretelefoner, Xperia Ear. Xperia Ear er et par helt trådløse in-ear-høretelefoner, der består af to adskilte ørepropper. Det samme gælder næste generations Xperia Ear, som Sony viste en prototype af på årets messe. Nyheden er, at den næste generation har en funktion, så omgivelsernes lyd kommer igennem. Det gør, at høretelefonerne er mere sikre i trafikken, og takket være en anden smart teknologi, vil dine kollegaer kunne snakke med dig, selvom du hører musik.

ZTE satser på to kameraer

ZTE’s store nyhed på messen er telefonen ZTE Blade V8 Pro. Det er en ret billig telefon, som stadig er fuld af højtydende komponenter. Telefonen har en Snapdragon 625-processor, 3 GB RAM-hukommelse og en hele 5,5’’ stor skærm. Det mest interessante er formentlig kameraet, hvor ZTE har valgt at følge den nuværende trend med to kameraer på bagsiden i stedet for et. ZTE har valgt at bruge to 13 megapixel-kameraer, hvoraf det ene er monokromt. Det monokrome kamera samarbejder med det andet for at give skarpere billeder, og ligesom med andre telefoner med to kameraer kan man ”snyde” med kort skarphedsdybde for pænere portrætter.

Intel fremviser trådløst VR-headset

Ikke helt uventet bliver VR ved med at være det helt store samtaleemne, og producenterne fortsætter med at videreudvikle VR-headsets. Da MWC er en messe, der fokuserer på mobilitet og trådløshed, kommer det selvfølgelig ikke som en overraskelse, at vi ser en masse teknologi, der forsøger at gøre VR-headsets helt trådløse. Lige nu er man nødt til at tilslutte VR-headsets til en computer eller lignede vha. ledninger, men Intel har nu fremvist teknologi baseret på WiGig, der vil kunne frigøre din VR-oplevelse. Teknologien kan sende video i 2K-opløsning helt trådløst og stort set uden forstyrrelser til et VR-headset (Intel demonstrerede med HTC Vive), og de fortalte, at både 4K og 8K vil understøttes i fremtiden.

Dag 2

Topmobil fra Sony imponerer

Sony har fremvist en ny telefon, der hedder Sony Xperia XZ Premium. Som man kan udlede af navnet, er det en såkaldt premium-telefon, men hvis du ikke stoler på navnet alene, kan du her se nogle af specifikationerne. Først og fremmest er Sony først med at vise en telefon med det seneste topchip fra Qualcomm: Snapdragon 835. Det burde gøre, at telefonen er blandt de hurtigste på markedet, når den lanceres til foråret.

Telefonen er desuden blevet udstyret med 4 GB RAM-hukommelse, 64 GB lagring og et batteri på 3230 mAh. Skærmen er også noget, der adskiller sig fra de andre. Sony har nemlig valgt at bruge en stor 5,5’’ 4K-skærm med HDR. Kameraet føles også meget premium, da det benytter ny teknologi med hukommelse, der er direkte indbygget i sensoren for ekstra hurtig optagelse. Sony Xperia XZ Premium vil kunne optage film med 960 billeder pr. sekund.

Årets retrolancering

Der er formentlig kun få personer, der er gået glip af nyheden om en ny version af verdens mest klassiske mobiltelefon, Nokia 3310. Men hvad kan den nye 3310 egentlig? Nokia har ikke forsøgt at tage det klassiske design og lave det om til en smartphone, men har valgt at beholde originalen og har lavet en klassisk mobiltelefon uden en masse dikkedarer.

Ud over at kunne ringe, sende beskeder og andre almindelige funktioner, er den nye Nokia 3310 udstyret med en MP3-afspiller, FM-radio, et ret ubrugeligt kamera og spillet Snake. Målgruppen er dem, der ikke ønsker en smartphone samt dem, der vil have en ekstra telefon med god batteritid til sine rejser.

Nokias nystart

Ud over at lancere en ny version af den klassiske Nokia 3310, har Nokia også lanceret to nye Android-telefoner, der er en anelse mere moderne. Nokia 3 er en ganske enkel telefon med en 5’’-skærm, 2 GB RAM-hukommelse og et 8 megapixel-kamera. Det sjoveste er dog, at den fås med en helt ren installation af Android i stedet for en version med masser af egen grafik og specialapps.

Nokia 5 er en lidt mere avanceret telefon, men vi vil formentlig stadig klassificere den som en budgettelefon ud fra dagens standarder. Vi er dog stadig meget imponeret. Nokia 5 har en 5,2’’-skærm, 2 GB RAM-hukommelse, 16 GB lagring og en Snapdragon 430-processor. Telefonen er bygget i aluminium, hvilket giver en god kvalitetsfølelse, og vores første indtryk af kameraet er, at det er rigtig godt, selvom det er en telefon i den mere enkle ende.

Dag 1

Betal med uret

Det var ikke helt uventet, at der blev fremvist en række nye smarte ure under årets MWC. Google har lanceret Android Wear 2.0, og LG lancerede for nyligt verdens første ur med den nye version af operativsystemet. Det første ur, vi har set nærmere på under messen, er Huawei Watch 2.0, der bruger Android 2.0.

Dette ur fås, ligesom mange andre ure, både i en ”klassisk” model og en sporty model. Uret har en stor rund 1,2’’-skærm, pulsmåler og et stort batteri på hele 420 mAh. Afhængigt af, hvor man bor, vil uret også understøtte LTE. Sidst, men ikke mindst, har uret desuden NFC og understøtter Android Pay, som også er en af de store nyheder i Android Wear 2.0.

Stor skærm og to kameraer

Årets flagskibsmobil fra LG hedder LG G6 og er en telefon, der adskiller sig fra de andre ved ikke at skille sig ud. LG har nemlig satset på at bygge en ekstremt robust telefon med gode specifikationer i stedet for at satse på nye funktioner. Telefonen er ekstremt velbygget og har en stor 5,7’’-skærm med flotte afrundede hjørner. Ud over at være flotte, har de runde skærmhjørner muliggjort en mere kraftfuld konstruktion for ekstra beskyttelse, hvis du skulle tabe telefonen. Kræfterne kommer fra en Snapdragon 821-processor samt 4 GB RAM-hukommelse, og telefonen har 32 GB indbygget lagringskapacitet, der kan udvides med et microSD-kort.

Telefonen er desuden udstyret med to kameraer; et lysstærk almindeligt kamera og et kamera med vidvinkelobjektiv. Sidst, men ikke mindst, er opladningskontakten nu USB-C i stedet for den ældre microUSB-kontakt.

Nye 2-i-1-computere fra Samsung

Selvom MWC egentlig er en mobilmesse, præsenteres der ofte en række andre produkter, der muliggør mobilt arbejde. Samsung lancerede to nye tablet-computere med Windows 10. De to nye computere hedder Galaxy Book 10 og Galaxy Book 12. Begge computere er bygget af aluminium, har en Stylus-pen, to USB-C-porte og 10 timers batteritid. Forskellen på de to er først og fremmest skærmene, hvor den ene har en 10,6’’ LCD-skærm med en opløsning på 1920 x 1280 pixels, mens den anden har en stor 12’’ AMOLED-skærm med HDR-funktion.

Den mindre computer er udstyret med en Intel Core i3-processor og den større med en Core i5-processor. Samsung har desuden opdateret deres tastaturcover, så det nu er bagbelyst, giver bedre føling og har en hele 50 % større touchpad.

Huawei samarbejder med Pantone

I år præsenterede Huawei to nye telefoner, som vi synes, er meget interessante. Telefonerne hedder Huawei P10 og Huawei P10 Plus, og som du sikkert har gættet, betyder Plus, at det er en større version end den almindelige P10. P10 har en 5,1’’-skærm med en opløsning på 1920 x 1080 pixels, og P10 Plus har en 5,5’’-skærm med en opløsning på 2560 x 1440 pixels. Den store telefon har 6 GB RAM-hukommelse og 128 GB lagring, og den almindelige P10 har 4 GB RAM og 64 GB lagring. Begge telefoner er udstyret med USB-C-port til opladning, og de har begge to en hurtigopladningsfunktion.

De to telefoner har desuden to Leica-kameraer, hvor det ene kamera fanger detaljer og lys, mens det andet fanger farver. Det skulle give en billedkvalitet, der virkelig adskiller sig fra de andre telefonkameraer, og vi glæder os til for alvor at kunne teste det.

Sidst, men ikke mindst, har Huawei indgået et meget sjovt samarbejde med Pantone og lancerer derfor P10 i ”årets farve”: Pantone 15-0343, eller som vi andre ville kalde det, grøn.