Google I/O16

Google I/O er Googles årlige udviklerkonference, hvor de ud over at holde masser af foredrag og workshops også præsenterer et væld af nyheder. Google plejer at løfte sløret for den seneste version af Android og andre softwarenyheder. Ofte viser de også forskellige kommende produkter, og sidst, men ikke mindst, plejer vi at få en forsmag på, hvad fremtiden vil bringe, fx selvkørende biler, modulbaserede telefoner og fremtidens VR ifølge Google. Herunder kan I læse mere om alt det, der bliver præsenteret i år.

Google Home

Google Now er en fantastisk opfindelse, som gør din smartphone virkelig smart. Nu vil Google gøre det samme med dit hjem ved hjælp af et produkt, som de kalder for Google Home. Google Home er kort og godt en smart assistent til hjemmet i form af en lille højttaler. Google Home er stemmestyret og skal kunne bestille mad, sætte musik på, svare på spørgsmål, som er enkle at google, og styre dit intelligente hjem på en nem måde. I videoklippet herunder kan du se en demonstration af, hvad Google forestiller sig, at man skal kunne anvende Google Home til. Produktet vil blive lanceret senere i år.

Allo og duo

Google har længe forsøgt at få foden inden for på de sociale medier, men indtil videre har de ikke haft den store succes. Det får dog ikke Google til at give op, og nu lancerer de to nye apps til dig, der vil kommunikere via internettet. Allo er en chat-app i stil med Facebook Messenger, men det særlige ved denne app er, at den har en indbygget AI, som kan hjælpe dig med alt muligt. Appens AI kan komme med forslag til, hvad du skal svare, når du modtager en meddelelse eller et billede fra din ven. Med andre ord kan du altså snart slippe for selv at tænke over, hvad du vil sige. Du kan sågar chatte med AI'en, hvis ingen af dine venner er online. Tanken med denne funktion er dog primært, at du kan spørge appen om noget i stedet for at google det selv.

Duo er Googles nye app til dig, der vil videochatte – hverken mere eller mindre.

Daydream

Det er navnet på Googles nye VR-platform til Android-telefoner. I første omgang lancerer Google et nyt VR-headset samt en tilhørende fjernbetjening. Google har desuden indbygget bedre understøttelse af VR i næste generation Android (mere om det herunder) samt en slags app-butik, som de kalder Daydream Home, og naturligvis også et par apps, fx YouTube. Google er også begyndt at samarbejde med flere forskellige producenter for at få dem til at lancere smartphones, som er "Daydream Ready".

Android Wear 2.0

Denne nyhed kom ikke ligefrem som nogen overraskelse, men Google benyttede lejligheden til at præsentere en ny version af sit operativsystem til wearables, Android Wear. Version 2.0 af dette operativsystem indeholder en del forbedringer, men det vigtigste er nok de fritstående apps. Det vil altså sige, at ure med Android Wear nu vil kunne køre apps direkte i uret, uden at det er forbundet til telefonen. En perfekt løsning til alle, der gerne vil bruge deres Android Wear-ur til træning, men som foretrækker at lade telefonen ligge derhjemme.

Tanken er, at Android Wear 2.0 skal lanceres til efteråret, men allerede nu kan udviklere downloade en tidlig version, så de kan begynde at skabe apps med de nye funktioner.

Android N

Den nye version af Android hedder Android N, og tanken er, at denne opdatering skal frigives i løbet af sommeren. Hvis man er lidt wild and crazy, kan man dog allerede nu downloade en betaversion af Android N.

Android N kommer til at indeholde mere end 250 store ændringer i forhold til den tidligere version, blandt andet vil multitasking og split screen blive indbygget direkte i Android N. En anden nyhed er, at du kan svare på forskellige notifikationer fra eksempelvis chat-apps, når de dukker op på skærmen, så du ikke først skal åbne den rigtige app.

Den vigtigste opdatering vil dog sandsynligvis være grafikdelen i kraft af den nye Vulkan, og at udviklere nu får større kontrol over GPU'en.

Ud over den vigtigste opdatering er den sjoveste nyhed nok, at Google for første gang giver brugerne mulighed for at komme med forslag til, hvad N står for. Det kan du se en underholdende reklame om her.

Android Instant Apps

Det her var måske en af de mest uventede præsentationer på konferencen, men også en af de fedeste. Med Android Instant Apps kan du downloade apps uden at installere dem. Tanken med dette er, at hvis du modtager et link til et website, som har en smart app, så får du direkte adgang til appen, uden at du behøver at installere den. Det hele fungerer på den måde, at telefonen kun downloader en lille del af appen – kun den bid, som den har brug for her og nu – og på den måde kan det gøres meget hurtigt.

Desværre er der ingen tidsramme for, hvornår det kommer til at fungere.