IFA 2016 - Europas største gadget-messe

Europas største
gadget-messe

Europas største gadget-messe

Vi rapporterer direkte fra messegulvet.

IFA 2016

IFA-messen er Europas største og vigtigste messe når det kommer til forbrugerelektronik. Store som små producenter samles her for at fremvise deres nyeste produkter på hele 150 000 kvadratmeter messegulv.

Dette er helt klart et gadget-mekka i Europa og det er på IFA, vi får et indblik i, hvilke gadgets og teknologier, der lanceres resten af året. Herunder vil vi i en uges tid dagligt at rapportere om de nyeste og vigtigste nyheder fra messen.

Siden opdateres løbende hver dag.

5. september - dag 2

Philips bevæger sig ind på OLED-markedet

Det nye 901F er et tv med ekstra af det hele

Messens fedeste tv-lancering er formentlig Philips 901F, og det er ikke så mærkeligt, for det er et tv, der har alt, man kunne drømme om. 901F er Philips’ første OLED-tv, og Philips har virkelig ikke sparet på noget. Panelet er på 55’’, har en opløsning på 4K og er udstyret med HDR-teknologi for et endnu bedre billede. Det er selvfølgelig også udstyret med den nyeste Ambilight-teknologi.

Philips forventer, at tv’et bliver sat til salg i slutningen af året.

Hasselblad-kamera i en mobiltelefon

Det bedste mobilkamera lige nu?

Som sædvanlig blev der lanceret en masse nye telefoner under årets IFA-messe. Men det fedeste på mobilfronten lige nu er faktisk ikke en telefon. Lenovo har en telefonserie kaldet Moto Z, der lader brugeren tilføje moduler på telefonens bagside, hvilket giver telefonen forskellige nye funktioner. På årets IFA præsenterede Lenovo et nyt modul, og denne gang var det et kameramodul udviklet i samarbejde med ingen mindre end Hasselblad.

Dette modul har en 12-megapixel sensor, 10x optisk zoom og en dedikeret kameraknap, hvilket gør, at mobilen fungerer som et almindeligt kamera. Mobilen bliver selvfølgelig lidt klodset, men man slipper for at have et ekstra kamera med sig, så det vil sandsynligvis være det hele værd.

TomTom lancerer aktivitetsarmbånd

Skal kunne udregne din fedtprocent

Forskellige typer fitnessprodukter har længe været en populær ting i teknikverdenen. På de seneste messer har vi set masser af sundhedsrelaterede wearables fra alle tænkelige virksomheder.

IFA 2016 er ingen undtagelse, og en af vores favoritter er TomTom Touch. Det er et lille aktivitetsarmbånd, der på mange måder ligner de andre armbånd på markedet. Det, der gør TomTom Touch specielt, er, at armbåndet forsøger at udregne brugerens fedt- og muskelmasse. Ud over dette har det også de almindelige funktioner som pulsmåler, skridttæller, ur og meget mere.

Xperia XZ er Sonys nye flagskibstelefon

Fyldt med den nyeste teknologi

På IFA-messen præsenterede Sony deres nye flagskibstelefon, Xperia XZ, og vi har selvfølgelig set nærmere på denne. Den nye Xperia har en Snapdragon 820-processor og 3 GB RAM-hukommelse, hvilket gør, at alt fungerer rigtig godt, selv i de tungere apps. Skærmen er på 5,2’’ og har en opløsning på 1920 x 1080. Kameraet er ekstraordinært med hele 23 megapixel, og for at du aldrig skal gå glip af et billede, har Sony integreret et laserbaseret autofokussystem.

Det er kort fortalt et rigtigt flagskib og en telefon til dem, der vil have det bedste af det bedste.

4. september - dag 1

Årets tungeste laptop

8 kg med dobbelt GTX 1080

Acer præsenterede en masse nye sager på årets IFA-messe, og den vildeste ting er uden tvivl computeren Acer Predator 21 X. Dette er en ”bærbar” computer til dem, der vil have maksimal ydeevne og ikke bekymrer sig om, hvor meget computeren vejer. Den vejer nemlig hele 8(!) kilo. Men hvis du er villig til at bære på en 8 kg tung computer, så får du også en computer med dobbelt GeForce GTX 1080, syvende generation Intel Core K-processer, op til 4 TB SSD-lagring, fem blæsere, op til 64 GB DDR 4-hukommelse og indbygget Tobii eye tracking.

Er du ivrig efter at købe sådan en computer? Desværre må du vente til januar, hvor Acer begynder at fremstille disse og endda på bestilling.

Trådløst fra Bang & Olufsen

Flot som sædvanlig

Bang & Olufsen lancerer på IFA-messen to nye højttalere ved navn BeoSound 1 og BeoSound 2. De nye højttalere er udstyret med både bluetooth og wifi, og de understøtter alt fra AirPlay og Google Cast til DLNA. BeoSound 1 er den mindste højttaler af de to og kører på batterier, så du kan tage den med hvorhen du har brug for musik, mens BeoSound 2 er en større højttaler som kræver, at du tilslutter den. Udover det, ser de meget ens ud og begge spreder lyden i 360 grader, så én højttaler er nok til at fylde et helt rum.

Undgå kabelrod med Yevo 1

In-ear-hovedtelefoner helt uden kabel

Er du en af de personer, som konstant taber dine in-ear-hovedtelefoner, fordi ledningen sidder fast i noget? I så fald kan dette nye produkt måske være noget for dig. Det er svenske Yevo Labs hovedtelefon Yevo 1 – et par helt trådløse in-ear-hovedtelefoner. Disse små hovedtelefoner vejer omkring 8 gram per ørestykke på trods af at hver del er fyldt med teknik. Batteritiden er omkring tre timer, hvilket burde være tilstrækkeligt til almindelig brug. Skulle man have behov for mere lyttetid, kan man lade hovedtelefonerne op i det medfølgende etui. Batteriet, som er indbygget i etuiet, kan lade hovedtelefonerne op 4-5 gange, hvilket giver dig en lyttetid på op imod 15 timer.

Tanken er, at disse hovedtelefoner dukker op til julehandlen.