Hej! Du bruger en gammel browser. Hvis du vil bruge alle funktionerne på vores websted, anbefaler vi, at du besøger os med en anden browser, f.eks. Google Chrome eller Microsoft Edge.

Computex 2016

Computex er en af de absolut vigtigste og største computermesser i verden, så selvfølgelig skal vi holde styr, hvad der er præsenteres der. Vil du også holde dig orienteret så følg os i denne uge, hvor vi dagligt rapporterer om alle de hotteste computere, fedeste grafikkort og alle de andre interessante ting som udstilles.

3 juni - dag 4

Acer Graphics Dock

Dockingstation med indbygget grafikkort

Er du en af dem, der egentlig har brug for en bærbar computer, men alligevel vælger at sætte sig ved skrivebordet for at få mere kraft? I så fald har Acer lanceret et produkt, der passer perfekt til dig. Den nye Acer Graphics Dock er en dockingstation med en Thunderbolt 3 kobling via et type C-stik. Docken har de stik man kan forvente i form af flere USB-porte (blandt andet en type C), headset-udgang samt en Ethernet-port. Det største er dog, at den også har to DisplayPort-stik og et indbygget Nvidia GTX 960M, så du kan bruge op til fem skærme på samme tid, eller fire, hvis du kører med 4K-opløsning.

Cryorig Taku

Fedt computerchassis til skrivebordet

Stationære computere til skrivebordet er ikke altid så fede, og er du en af dem, der synes at det er en dårlig ting, så blev der på Computex-messen præsenteret et perfekt computerchassis til dig. Vi er faktisk lidt småforelskede i denne nye computersag fra Cryorig og kan virkelig godt se, hvordan mange skriveborde kan blive meget mere cool med den nye Taku. Denne computersag er bygget lidt som en miniature tv-bænk med træben og aluminium. Køb en smart skærm til og det bliver en fornøjelse at sidde ved computeren. Taku handler desuden ikke kun om designet, men også om, at den er vældig medgørlig, hvis du ofte skal ind i computeren for at opgradere forskellige dele, takket være det, at selve computeren monteres i en udtræksbar låge. Er du lidt spændt på denne sag, kan vi fortælle, at den ikke dukker op på markedet før årsskiftet.

Qnap TBS-453A

Smart ny NAS fra Qnap

Qnap har netop fremvist flere nye NAS’er, og ifølge os er en af de mere interessante denne model, der fungerer til rigtig mange formål. Qnap TBS-453A har plads til fire M.2 SSD’er og takket være disse slipper man for at have en indbygget ventilator, hvilket gør NAS’en næsten helt lydløs. En anden funktion er en indbygget fireports-switch, så man kan tage den med til arbejdslokalet og lade flere personer arbejde samtidigt  i filerne på NAS’en, på en enkel måde. Er den opkoblet til nettet, kan den dele denne tilslutning til alle opkoblede computere.

Takket være dobbelte HDMI-udgange fungerer denne NAS også fint som medieafspiller og, hvis du vil, kan du med Qnaps teknologi også bruge NAS’en som en computer.

2. juni - dag 3

MSI VT72 6QN

Bærbare arbejdsstation designet til VR-arbejde

Der er meget snak om VR i år, men man plejer at snakke om de forskellige headsets, der bliver frigivet. En af årets store nyheder, var dog da Google afslørede sine VR-planer til Android - så der begynder at ske noget, selv på content-fronten. På Computex er et af højdepunkterne MSIs nye computer MSI VT72 6QN, som skal være verdens første mobile arbejdsstation med Nvidia VR-certificering. Denne computer er således specialdesignet til dem, der arbejder med tunge 3D-aplikationer med mere og ønsker at begynde at arbejde på at udvikle software og andet til netop VR.

AMD Radeon RX 480

God ydeevne til god pris

AMDs anden store nyhed var som forventet et nyt grafikkort, men det var ikke præcis, hvad alle forventede. I stedet for at udfordre Nvidias nyeste flagskib GTX 1080 ved at frigive et ekstremt ydeevnemonster, har AMD valgt at gå en anden vej. Det nye grafikkort Radeon RX 480 bruger den nye grafikchip Polaris og prisen kommer til at lande på omkring 2000 til 2500 kroner. AMD lover dog den samme ydeevne ved kort i betydelig højere prisklasser, hvis ikke i 1080 GTX klasse. De viste under deres præsentation, hvordan to styk RX 480 kunne give den kraft, men stadig være billigere.

AMD satser simpelthen på at levere god ydeevne til en god pris og med lavt strømforbrug takket være den nye 14-nanometer-teknologi. Det bliver virkelig interessant at se nærmere på det senere.

AMD ZEN

40% mere kraft med AMDs nye processorarkitektur

På AMDs pressekonference under messen, præsenterede de to store nyheder, og dette er den første. AMD viste under præsentationen en ny processorarkitektur, som de har navngivet Zen. For at vise, at Zen-arkitekturen ikke kun i en tidlig prototypefase så viste AMD en fysisk processor og et videoklip renderet ved hjælp af en Zen-processor. Ifølge AMD, leveres de første Zen-processorer til computerproducenter i løbet af tredje kvartal i år.

AMD kalder den første Zen-processor Summit Ridge og præsenterede desuden nogle specifikationer på den nye processor. Den kommer til at have otte kerner, har 16 tråde, og ifølge AMD så kommer den nye arkitektur til betyder 40% højere ydeevne per clock cyklus  i forhold til den tidligere arkitektur.

Asrock IoT router

Smart router til Internet of Things

En af de mest interessante routere på dette års Computex-messe er den nye ASRock X10 IoT Router. Det er en stærk router, spækket med den nyeste teknologi til hjemmet eller det lille kontor. Den omfatter blandt andet MU-MIMO og beamforming. Det der gør den nye model særligt interessant er ASRocks satsning på  IoT, det vil sige teknikker til "Internet of Things". For at kunne bygge et rigtig smart netværk med X10 som hjerte og hjerne, understøtter denne router blandt andet LoRa og Zigbee.

1. juni - dag 2

EVGA GTX 1080

Badass-grafikkort til overclockeren

Er du en af dem, der blev utrolig glad, da Nvidia lancerede det nye GTX 1080? I så fald bliver du måske endnu gladere nu i forbindelse med EVGAs seneste lancering på Computex. Nvidia GTX 1080 Founders Edition har modtaget en del kritik, fordi det ikke er så overclockings-venligt og til dem, der meldte sig i det kor, kommer nu et perfekt produkt. EVGA GTX 1080 Classified er et 1080-kort med to store 100 millimeter blæsere og hele 14 faser.

Det bliver simpelthen rigtig sjovt at se, hvad dette kort er i stand til at præstere, når det bliver frigivet.

Corsair ML-Pro

Magnetblæsere trækker støjniveauet ned

Er du træt af din computers blæserstøj så er disse nye blæsere fra Corsair måske redningen. Samlet set så er blæsere måske ikke den mest interessante gadget at se på en stor computermesse, men når Corsair nu slipper ML-Pro-serien, gør vi en undtagelse. Disse blæsere er nemlig lidt specielle, fordi blæserbladene holdes på plads takket være magnetisk levitation, deraf navnet ML. Det betyder mindre støj takket være færre bevægelige dele, og da friktionen er minimeret, kan de også snurre ganske hurtigt. Ifølge Corsair, leverer disse blæsere samme lufttryk som virksomhedens AF-serie, men med 8 dB lavere støjniveau.

Blæserene frigives i løbet af tredje kvartal i år, og  er i størrelserne 120 og 140 millimeter.

Corsair Lapdog

Bedre sofa-gaming med Lapdog

Er du et af de mennesker, der kan lide at have gaming-computeren i stuen, så du kan ligge dig på sofaen og spille på dit tv? I så fald, ved du, hvor svært det kan være at finde en god løsning til tastaturet og musen. Corsair mener dog at have svaret på dette spørgsmål med selskabets nye produkt Lapdog. Lapdog er en bakke, du har i dit skød, og på den er der en god overflade til din gaming-mus, samt plads til enten et indbygget tastatur eller dit foretrukne tastatur.

31. maj - dag 1.

Asus ZenFone 3

Telefon med hele 6 GB RAM

Computex er netop startet, og først ude med at holde et lille præevent er Asus, så vi begynder helt enkelt med at fortælle jer, hvad Asus har fremvist. Virksomheden har blandt andet besluttet sig for at satse ekstra stort på smartphone-markedet dette år, og på Computex fremviser de hele tre nye telefoner. Telefonerne hedder ZenFone 3, ZenFone 3 Ultra og ZenFone 3 Deluxe. Deluxe-modellen er den, der skiller sig mest ud, hvor vi her har en telefon, der ikke blot yder ekstrem performance med blandt andet 6 GB RAM, men som også har et design, hvor det er lykkedes at fjerne alle spor af antenner. Det betyder at ZenFone 3 Deluxe ikke har linjer eller andet, der bryder designet, som er holdt helt i metal.

Asus ZenBook 3

Perfekt kombination af bærbarhed og præstation

Selv ZenBook får en opgradering og den nye model ZenBook 3 er både tyndere, lettere og mere kraftfuld. ZenBook 3 er produceret i aluminium, tykkelsen ligger på 11,9 millimeter og vægten på kun 910 gram. På trods af dette får du en computer med fuldstørrelse tastatur samt en kraftfuld Core i5- eller i7-processor. ZenBook 3 vil blive leveret med 16 GB RAM, 1TB SSD og en 12,5” stor skærm, beskyttet med Gorilla Glass 4.

Asus Transformer 3 Pro

Tabletten med det lille ekstra

Lad os tage et sidste kig på et Asus produkt inden det er tid til at se videre på de resterende gadgets, på den igangværende messe. Her har vi Asus Transformer 3 Pro, som er en Windows 10-tablet med uanede muligheder både til arbejde og fritid. Tabletten har en 12,6” stor skærm med en opløsning på 2880 x 1920 pixels, og kan fås med en Intel Core i7-processor, 16 GB hukommelse og hele 1 TB SSD.

Transformer 3 Pro er kun 8,35 millimetter tyk (tynd?), men på trods af det, er det lykkedes Asus at tilføje en fingeraftrykslæser, et 13 megapixels kamera, HDMI-, Thunderbolt3- og USB3-udgange samt indbyggede Harman Kardon-højtalere.