Hej! Du bruger en gammel browser. Hvis du vil bruge alle funktionerne på vores websted, anbefaler vi, at du besøger os med en anden browser, f.eks. Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vi rapporterer direkte fra CES 2018

Verdens vigtigste tech-messe

Vi rapporterer direkte fra CES 2018

Verdens vigtigste tech-messe

CES 2018

CES-messen i Las Vegas er verdens vigtigste messe, når det gælder forbrugerelektronik og anden teknologi. Det er her, vi får lov at se det kommende års store teknologitrends, og mange producenter bruger messen til at præsentere deres største nyheder. Vi er selvfølgelig til stede hele ugen, og her vil du kunne læse om alle de vigtigste nyheder, der vises frem på messen.

Siden opdateres løbende hver dag.

12 januar - dag 4

ASUS Qualcomm 835

Et svagt punkt ved alle bærbare computere er batteritiden. Selvom udviklingen går fremad, og vi i dag har væsentligt længere batteritid end sidste år, så er det altid et svagt punkt ved bærbare computere. Qualcomm vil ikke begrænse sin hurtige og energibesparende processor Snapdragon til mobiltelefoner og tablets, og på CES 2018 præsenterede de tre pc’er, som bruger Snapdragon 835 som processor og en batteritid på op til 22 timer.

Microsoft har hjulpet Qualcomm med at udvikle en specialversion af Windows, som understøtter ARM-processorer, hvilket gør det muligt for producenter som ASUS, Lenovo og HP at bruge Qualcomms Snapdragon-processor i deres bærbare computere. Fordelen ved Snapdragon 835 er, at den er meget energieffektiv, og de tre nye computere kan derfor bruges i op til 22 timer, inden det er tid til opladning.

Med i Snapdragon 835-chipsættet indgår også X16-understøttelse af LTE-netværk, hvilket åbner op for overførselshastigheder på 1 Gbps over 4G-nettet. Det gør, at de nye Qualcomm-computere ikke bare fås med lang batteritid, men de har også mulighed for at være opkoblet via mobilnettet med høje hastigheder.

Pris og tilgængelighed varierer mellem de tre første computere, men ASUS NovaGo vil være tilgængelig i løbet af det første kvartal med en pris på mellem 6000-8000 kroner afhængigt af konfiguration.

Yevo 1

Yevo 1, som blev lanceret på CES-messen sidste år, er nu tilbage med en meget interessant og velgørende nyhed. Normalt fremstilles Yevo 1 af plastik, men de nye Yevo 1 vil kunne fås i en specialversion, som bruger stål fra illegale våben.

Tilbehørsproducenten Yevo er gået sammen med den svenske velgørenhedsorganisation Individuell Människohjälp, som køber illegale våben i Guatemala for derefter at smelte dem. Stålet fra de illegale våben bruges derefter i den nye version af Yevo 1, som giver produktet et unikt udseende, og metallen har fået kælenavnet Humanium.

Den nye version af Yevo 1 med Humanium giver ikke høretelefonerne nogle opgraderinger af hverken funktioner eller lyd, men menes at være en udseendemæssig forbedring, og producenten bidrager til at gøre verden til et lidt bedre sted.

De almindelige Yevo 1 har en cirkapris på 3000 kroner, og denne specialversion vil få en pris på rundt 5000 kroner. Produktionen af den nye versionen er lige begyndt, og Yevo har i dag ikke en præcis dato for, hvornår de vil kunne købes.

11 januari - dag 3

Razer Project Linda

Razer har bevæget sig ind på smartphone-markedet med en telefon, som kaldes Razer Phone. En af telefonens store salgspunkter er, at den har en skærm, som kan vise et højt antal billeder pr. sekund og hardware, som er kraftfuld nok til at køre spil med denne høje opdateringsfrekvens.

På CES 2018 fremviser Razer Project Linda, som er et tilbehør til Razer Phone i form af en bærbar computer. Tanken bag konceptet er, at telefonen nemt skal kobles sammen med tilbehøret, og derefter har brugeren en komplet bærbar computer, som er drevet af hardwaren i mobiltelefonen.

Telefonen placeres der, hvor den bærbare computer normalt har en touchpad, og når sammenkoblingen er gennemført, har du derefter en større skærm og et fysisk tastatur til din telefon. Project Linda har desuden et indbygget batteri i selve computeren for ikke at dræne telefonens batteri med lynets hastighed. Der er også indbygget lagring i computeren, så man skal ikke bekymre sig om at løbe tør for hukommelse i telefonen. I forhold til software viser Razer flere eksempler på, hvordan telefonens skærm kan bruges kombineret med computerdockens skærm for at effektivisere brugeroplevelsen.

Project Linda er i dag kun et koncept, og der er hverken sikre oplysninger om pris eller lanceringsdato.

Stilla Motion

Stilla Motion er en sikkerhedsknap fra den svenske virksomhed Stilla, som på årets CES-messe fremviser deres sikkerhedsprodukt. Stilla Motion er en stilren lille ting, som er designet til at sikre dine værdifulde ejendele, som f.eks. en taske.

Stilla Motion kommunikerer via Bluetooth til din iPhone- eller Android-telefon og bruger et integreret accelerometer til at genkende bevægelse, som i sin tur trigger en alarm, hvis nogen rører ved tasken. Tanken bag Stilla Motion er, at brugeren skal have en enkel og hurtig løsning til opdagelse af, om nogen rører ved tasken, så vedkommende hurtigt kan reagere.

Så snart, man har aktiveret Stilla-knappen i Stilla Motion-appen, vil appen larme, hvis nogen rører ved tasken. Stilla Motion-appen lader brugeren justere følsomheden på knappen, så den tillader ønskede bevægelser, inden alarmen udløses.

Still Motion kan købes i dag og koster rundt 300 kroner, hvilket kan være en billig løsning for hurtig opdagelse af eventuelle tyverier.

10 januar - dag 2

Asus Lyra Voice

ASUS udvider sin serie med mesh-netværksprodukter med en smart Alexa-højtaler. En stilren kombination af højtaler og mesh-enhed, som diskret smelter ind i indretningen i hjemmet. Det, der gør ASUS Lyra Voice smart, er Alexa, der understøtter flere smarte hjem-funktioner, som f.eks. stemmestyring og kommunikation med andre Alexa-produkter.

Den nye Lyra Voice fungerer både som et supplement til dit eksisterende mesh-netværk fra ASUS, men også som hovedenhed, selvom du ikke får adgang til ligeså mange Ethernet-kontakter. Eksemplet, som ASUS fremviste på CES 2018, er desværre en såkaldt mock-up og tilbyder ingen funktioner, men designsproget er meget tiltalende.

Kombinationen af netværksunderstøttelse, højtaler og smarte hjem-funktioner som Alexa, gør ASUS Lyra Voice til et interessant produkt for dig, som er på jagt efter en alt-i-ét-løsning, som smelter ind i hjemmet. Lyra Voice forventes at komme på markedet i den første halvdel af 2018, og ASUS er indtil videre meget stille vedrørende prisen.

Nye tv fra LG

LG satser stort med lanceringer af flere nye tv-produktserier i 2018. I løbet af året vil vi kunne se nye modeller i B-, C, E- og W-serien, og de nye modeller i C-serien og opad får LG's nye processor Alpha 9

Alpha 9 (A9) er LG's helt nye billedprocessor, som med forbedret beregningskraft giver producentens nye tv en forbedret støjreducering og billedbehandlingsteknologi for at reducere ting som støj og banding.

LG stopper ikke ved forbedret billedbehandling og mere kraftfulde processorer. De nye modeller fås også med HFR-understøttelse, som gør, at de kan vise op til 120 billeder pr. sekund for et meget jævnt billede selv i de lynhurtige sekvenser.

Og når man troede, at det ikke kunne blive bedre, så inkluderer LG også ThinQ-teknologi, som giver brugerne Google Home- og Alexa-understøttelse med mulighed for stemmestyring og smarte hjem-funktioner.

De nye modeller fra LG forventes at komme på markedet i det andet kvartal i 2018, og producenten tør i øjeblikket ikke at afsløre nogle priser.

9 januar - dag 1

HTC Vive Pro

HTC sparede ikke på kræfterne, da de præsenterede Vive Pro på CES 2018. Som de selv siger, så er det verdens mest højtopløste forbruger-headset til virtual reality. De nye OLED-paneler i Vive Pro har en opløsning på 2880x1600, som giver en pixeltæthed på 615 ppi, 78% flere pixels end i forgængeren HTC Vive. Det giver brugeren en dybere VR-oplevelse med mindre synlige pixels, og HTC stopper ikke bare ved forbedret opløsning.

Hele Vive Pro er blevet optimeret, og nye Vive Pro er lettere og har en mere udvidet pasform med bedre justeringsmuligheder samt integreret HiFi-forstærker og høretelefoner. HTC er meget seriøse med deres VR-satsning og ved, at det kræver en ligeså stor satsning på lyd som på billede for at gøre oplevelsen mere komplet.

Der er dog ét svagt punkt ved VR-headset i dag, og det er kablerne. HTC vil prøve at løse dette med tilbehøret Vive Wireless Adaptor. En trådløs boks, som bygger på Intels WiGiG-teknologi, giver lav latens og sender på 60 Hz-båndet for at reducere forstyrrelser. Vive Wireless Adaptor er kompatibel med både første HTC Vive samt nye Vive Pro og er tilpasset til montering direkte på headsettet.

I dag er der desværre ingen prisinformation på nogen af HTC's præsenterede produkter. HTC Vive Pro vil kunne købes fra første kvartal i år, og Vive Wireless Adaptor bør dukke op i juni 2018.

Arlo Security Light

Netgear udvider sit smarte hjem-segment med flere produkter i Arlo-serien. Netgear Arlo Security Light er en helt trådløs LED-lampe med integreret bevægelsessensor, som kan monteres både inde og ude takket være en IP65-certificering.

Arlo Security Light er ligesom navnet siger, en smart enhed, som aktiverer lys, når den registrerer bevægelse. Det er ikke noget helt nyt og innovativt, men det faktum, at Arlo Security Light er helt trådløs og benytter et indbygget batteri samt understøtter WiFi gør, at du kan supplere dit Arlo-system med et produkt, som er meget nemt at installere.

I appen kan du få notifikationer om aktivering, nemt justere lysintensitet, lysstrålen og farver, men også planlægge belysningstider. Batteritiden er cirka 20 timer ved konstant belysning, og hvor længe Arlo Security Light kan holde på en opladning afhænger helt af din konfiguration, og hvor ofte, den er tændt. Netgear mener dog, at batteriet kan holde i flere måneder for de fleste brugere. Hvis man foretrækker at have Arlo Security Light som en fast installation, så understøtter den opladning via et solpanel, hvilket gør, at du ikke skal demontere kameraet, når det skal oplades, så længe den har adgang til sollys.

Arlo Security Light vil være tilgængelig på markedet i løbet af foråret 2018, og prisen er stadig ukendt.