Gaming

Sega Mega Drive

Hvis man snakker om retro-spillekonsoller, tænker de fleste formentlig på Nintendo 8-bit eller Super Nintendo. Man må dog ikke glemme den fantastiske spillekonsol Sega Mega Drive (også kaldet Sega Genesis i Nordamerika).

Lanceringen og konsolkrigen

Sega Mega Drive blev lanceret i Japan i 1988, hvilket gør den til en af de første 16-bitskonsoller på markedet. Det lykkedes dog ikke for Sega at bruge det til deres fordel for at dominere markedet, inden Nintendo lancerede deres 16-bitskonsol Super Nintendo. I stedet blussede en ordentlig konsolkrig op, ligesom den vi ser i dag mellem Xbox og PlayStation.

Reklameslogans som ”Genesis does what Nintendon’t” er et godt eksempel på, hvordan krigen udspillede sig. Sega forsøgte at indtage en position, hvor de blev opfattet som den fede konsol, og gjorde Nintendo til det kedelige alternativ, der heller ikke hamlede op rent teknisk. En vigtig del i denne reklamekampagne var Segas nye seje maskot Sonic og et spil, hvori det lille pindsvin var hovedpersonen. Det første Sonic-spil blev udgivet i 1991 og var ikke bare en vigtig del i konsolkrigen, det var også et rigtig sjovt spil. Det blev hurtig en succes.

Teknologien under overfladen

Inden i Sega Mega Drive fandt man en Motorola-processor, Motorola 68000, der havde en clockfrekvens på 7,6 MHz. Super Nintendo havde en processor med en clockfrekvens på cirka 2,68 MHz (afhængig af model). Det burde have givet Sega Mega Drive en fordel, men de resterende specifikationer var mindre gode, da Sega Mega Drive blev lanceret 2 år tidligere. Sega havde f.eks. 64 KB RAM sammenlignet med Nintendos 128 kB. Sega kunne desuden kun vise 64 farver, hvor Nintendo viste 256, og Nintendos opløsning var højere.

Noget, der var rigtig fedt (men måske ikke fungerede særlig godt) var, at Sega lancerede dét, de kaldte Sega Meganet. Sega Meganet var en af verdens første løsninger, når det kommer til at spille online, og det er super cool. Meganet blev lanceret i 1990 og fungerede på den måde, at man købte tilbehøret Mega Modem. Med Mega Modem kunne du downloade et par spil og spille med andre personer, der ikke sad i samme stue som dig. Problemet var, at der kun fandtes få titler, og Sega havde lidt problemer med tjenesten.

6 december 2016

Tags