Pac-Man

Der er få spil, der er ligeså klassiske som Pac-Man, så denne TBT bruger vi på hans historie. Vi havde andre spil med i vores overvejelser, som f.eks. Tetris, Pong og Space Invaders, men de må vente lidt, inden de får deres egen TBT.

Paku-paku taberu

Historien om Pac-Man starter i 1979, da spiludvikleren Toru Iwatani begyndte at arbejde på denne idé sammen med sit udviklingsteam hos den klassiske spilvirksomhed Namco. Udviklingen tog cirka et år, og i 1980 fik den lille gule figur endelig lov at se dagens lys. En af grundidéerne med Pac-Man var at lave et spil, der også talte til det kvindelige publikum, da det primært var drenge, der dengang spillede arkadespil. Dette er årsagen til, at Pac-Man, sammenlignet med mange andre spil fra denne tid, har lidt mere ”nuttede” elementer, som for eksempel søde spøgelser.

En anden sjov ting er navnet, for hvor kommer ”Pac-Man” fra? Svaret er langt, men begynder med den japanske frase for at forklare, hvordan det lyder, når man åbner og lukker munden igen og igen. Det hedder paku-paku taberu og blev inspirationen til spillets japanske navn Pakkuman. Det engelske navn ville så blive Puck Man, hvilket både lignede det japanske navn og passede fint, da hovedpersonen lignede en puck. Problemet var dog, at det var lidt for nemt og fristende at ændre P til et F. Derfor ændrede man navnet til Pac-Man.

En vanvittig succes

Da spillet blev udgivet, blev det ikke straks en succes. Det kan være svært at forestille sig i dag, når man tænker over den klassikerstatus, spillet har nu. Det gjaldt dog kun i Japan, og da man lancerede spillet i USA, blev man chokeret over presset omkring spillet. Det gik ikke engang et år, før spillet havde indkasseret flere penge end datidens bedst sælgende film; Star Wars.

Spillet blev så stor en succes, at der blev skrevet en sang om det. Sangen Pac-Man Fever af Buckner & Garcia blev udgivet i december i 1981, og efter fire måneder lå den nummer 9 på den amerikanske Billboard-liste. Og som om det ikke var nok, så fik Pac-Man også sin helt egen tegnefilmsserie i 1982-1983. Det var første gang nogensinde, at en tegnefilmsserie blev bygget 100% på et tv-spil (arkadespil). Pac-Man er også med i Guinness Rekordbog, da det er verdens mest solgte møntspil.

6 december 2016

ASUS ROG Pugio og Strix Evolve

ASUS’ to seneste gaming-mus er endelig landet, og vi er ret imponeret over de to produkter. Hvis du vil se nærmere på dem, har vi samlet et par billeder og vores første tanker om de to mus her.

E3 2017

Alle nyheder fra verdens største spilmesse.

Quiz: Genkender du disse indie-spil?

Der er masser af helt fantastiske indie-spil på markedet, men spørgsmålet er, hvor mange, du har styr på? I denne quiz vil du se et skærmbillede fra et ”velkendt” indie-spil, og det er din opgave at gætte, hvilket spil, det er hentet fra. Hvor mange kan du genkende?

Quiz: Spil citater

Der er masser af kendte citater fra forskellige spil, nogle mere interessante end andre. Det store spørgsmål er, om du kan matche det rette citat med det rette spil? Eller som Duke Nukem ville have sagt; ”Come get some!”

Sega Mega Drive

Hvis man snakker om retro-spillekonsoller, tænker de fleste formentlig på Nintendo 8-bit eller Super Nintendo. Man må dog ikke glemme den fantastiske spillekonsol Sega Mega Drive (også kaldet Sega Genesis i Nordamerika).

Voodoo – en 3D-revolution

I dagens #ThrowbackThursday ser vi tilbage på et stykke gaminghistorie, som de fleste, der spillede i 90’erne, kan huske. Det er nemlig grafikkortet Voodoo fra 3dfx.