Mobilt

Nokia 3310 - en legende!

Få mobiltelefoner har opnået samme status som Nokia 3310. Den eneste, vi kan komme i tanke om lige nu, er Ericsson Hotline, i hvert fald hvis vi bliver i tiden før mobiler med touch-skærm. Hvis man skal nævne nogle nyere modeller, bør vi nok sige Google G1/HTC Dream og iPhone 3G, to mobiler, der forandrede mobilverdenen fuldstændigt.

Otrolig succé

Tilbage til den ekstremt hårdføre Nokia 3310, en mobiltelefon, som de fleste, der er født før 90’erne, formentlig har været i kontakt med mere end én gang. Telefonen var efterfølgeren til den populære 3210, som på trods af større salgstal ikke har nået samme status. Der blev solgt 160 millioner eksemplarer af 3210, og den er den dag i dag en af verdenens mest solgte mobiltelefoner.

Nokia 3210

En af de bedste ting med Nokia 3210 var den indbyggede antenne. Dette var en utrolig ualmindelig ting i 1999, da telefonen blev lanceret. At spillet Snake var præinstalleret, og at telefonen havde udskiftelige covers var prikken over i’et og er årsagen til, at dem, der engang ejede en 3210, formentlig aldrig glemmer den. Brugerne kunne endda programmere deres egne ringetoner, noget som undertegnede i hvert fald har brugt en del timer på.

Pansarvagns-telefon

Nokia 3310 kom året efter 3210 og blev hurtigt en succes takket være en god pris og et smart format. Der var ikke sket meget med funktionerne sammenlignet med 3210, men det lidt rundere design gjorde, at den hurtigt blev et stilikon. Man havde stadig mulighed for at skifte mellem forskellige covers og spille Snake (nu version 2), og også denne model kunne overleve en del tæsk. Hvis uheldet var ude, og man tabte telefonen, eller den måske blev kørt over af en bil, var det sjældent, telefonen gik i stykker. Man var måske nødt til at skifte cover, noget man måske alligevel havde tænkt sig, hvis man havde set et pænt cover nede i kiosken.

Hvor glade vi end bliver af at huske tilbage på de to fantastiske mobiltelefoner, er det ikke en tid, vi savner. Hvordan skulle man kunne klare sig uden Google Maps, Facebook og kamera i mobilen?

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags