Øvrigt

Gaming i alle formater og med RGB-belysning

Som en af verdens største tech-messer - og uden tvivl den største med fokus på computerprodukter - bliver Computex i Taipei et fokuspunkt for fede nye gadgets og trends til efteråret. Vi har været til stede på det enorme messegulv og har udvalgt det, vi synes, virkede ekstra interessant og den tone, Computex har sat til årets anden halvdel.

Gaming er alt og i alt

Gaming og pc-spil har længe været den mest populære drivkraft på pc-markedet for forbrugere, og med e-sportens hele tiden stigende popularitet, er der ingen tegn på, at det vil aftage foreløbigt. På Computex er det tydeligere end nogensinde, da messen svømmer i komponenter, computere og udstyr, som lover, på en eller anden måde, at gøre dig til en bedre (i hvert fald bedre udstyret) gamer. Et pragteksemplar er ASUS ROG Phone, en gaming-fokuseret smartphone med masser af tilbehør og teknologiske løsninger, som vil gøre din mobile spiloplevelse bedre end nogensinde.

ASUS har udviklet skræddersyede kontroller og dockingstation til gaming-telefonen ROG Phone.

Det måske vigtigste, som den konstant voksende gaming-bølge giver dig som forbruger, er et større og mere varieret udvalg, uanset om du er mest interesseret i et vildt design, skarp performance, smarte funktioner eller en specifik balance derimellem.

Tv til computere og skærme til konsoller

Et moderne tv er egentlig en stor skærm med indbygget tv-receiver, men i de seneste år er grænsen mellem de to kategorier for alvor begyndt at forsvinde. Også her er det gaming-markedet, der har drevet udviklingen.

Et eksempel, som vi allerede så i vinter, men som nu er blevet finjusteret i løbet af foråret, er konceptet BFG (Big Format Gaming) med gigantiske gaming-skærme på hele 65’’. ASUS fremviste sit produkt PG65, som er udviklet i samarbejde med NVIDIA og er helt uden tv-receiver, med formålet at fungere som en pc-skærm. Det mest interessante for pc-gamere er, at PG65 har noget mere attraktivt end en tv-receiver: 4K-opløsning i 120 Hz, variabel opdateringsfrekvens med G-Sync og ekstra kort responstid.

Du får brug for et ordentligt skrivebord til NVIDIA's BGF-skærme, og ASUS ROG Swift PG65 giver en fantastisk spiloplevelse.

Hvis man primært spiller på konsoller, ser vi også et stigende udvalg af konsoltilpassede skærme, som også er uden tv-receiver, men er i et mindre format. Her kan man se endnu et eksempel fra ASUS, hvor man i mangel på understøttelse af højere opdateringsfrekvenser vil lokke konsolspillere med HDR-understøttelse, adaptiv billedfrekvens, lav latens for seriøse e-gamere, skarp farvegengivelse og indbygget opladningsstation til håndcontrollere.

Grænserne mellem pc og spillekonsoller forsvinder mere og mere.

Gaming-stole

Som en del af gaming-bølgen ser vi også flere og flere gaming-tilpassede computerstole på messens gulv. Produktkategorien i sig selv er ikke ny, men er et godt eksempel på, hvordan gaming-industrien transformerer al form for ekstraudstyr og ikke bare den elektroniske kategori som tastatur og mus.

Computerstole til gaming er i løbet af kort tid gået fra at være et nicheprodukt til en selvfølge fra mange udstyrsproducenter, som f.eks. Corsair og svenske Arozzi.

Gaming-stole fås overalt i Taipei hos diverse producenter, og her er en RGB-udstyret model fra Vertagear.

I den mere ekstreme ende af spektret finder vi derimod Cooler Master, som vil udskifte din stol og skrivebord med en gigantisk ”Game Pod”. Det er en opsætning, som hidtil kun er bygget til fremvisning af udstyr på messer, og som bygger på et komfortabelt, tilbagelænet sæde med en kraftig arm, som holder en computerskærm i dit synsfelt. Ifølge producenten er dette noget, man planlægger at lancere på forbrugermarkedet, og som henvender sig til entusiaster, som ikke bare ønsker at opgradere, men måske helt erstatte gaming-hjørnet i hjemmet.

Et lysende marked for RGB

Kan det lyse, så skal det lyse. Det har været en tydelig trend på de seneste års tech-messer inden for computere, og indtil videre er der ingen tegn på, at udviklingen snart stopper. Vi finder faktisk flere RGB-belyste gadgets end nogensinde på Computex i Taipei.

Hvis du ikke kan få nok af mus, tastaturer, komponenter og headsets, som lyser med 16,9 millioner farver, kan du nu også få stole med RGB-belysning i nakkestøtten. Det sidstnævnte blev præsenteret af Vertagear i form af gaming-stolen PL4500 med batteridreven RGB-belysning. Der er også et hav af kabler, musemåtter, mobilcovere og andet udstyr, der lyser i alle regnbuens farver (og et par millioner til), så der er ingen undskyldning for at have et mørkt hjørne, hvis man vil undgå det. Selvom man prøver på at undgå RGB-belysning, bliver det kun sværere og sværere.

Taiwan er computerkomponenternes mekka og gaming-kulturen er stærkere end nogensinde i Asien. Det eneste, der måske slår gaming-interessen, ser ud til at være trenden med RGB-belysning, og hvorvidt det matcher det mere stilrene skandinaviske designsprog, lader vi være med at sige noget til.

computex logo

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags