Game & Watch

I dagens #ThrowbackThursday ser vi nærmere på klassikeren Game & Watch, en af spilhistoriens vigtigste gadgets, men mere om det senere. Først skal vi lige snakke om, hvad et Game & Watch var for en størrelse.

Hvad er et Game & Watch?

Et Game & Watch er lige præcis det, navnet hentyder til; et ur og et spil. Hvor mange, der rent faktisk brugte deres Game & Watch er usikkert, og spørger du os, var et Game & Watch et bærbart spil og ikke mere. De første enheder var små firkantede enheder med en skærm i midten og et par knapper. Alle Game & Watch havde kun ét indbygget spil, og det kunne ikke skiftes. Hvis man ville spille et andet spil, måtte man simpelthen købe en ny enhed. Alle spil havde to forskellige spilleindstillinger, A og B, men der var sjældent forskel mellem de to. Den ene indstilling var oftest hurtigere eller sværere. På den måde fungerede spillene både til erfarne gamere og nybegyndere.

Senere blev et Game & Watch med to skærme lanceret, og designet mindede lidt om nutidens Game Boys, da de kunne foldes sammen.

Historien

Det siges, at idéen til Game & Watch opstod, da Gunpei Yokoi hos Nintendo sad i toget og så en forretningsmand lege med sin lommeregner for at fordrive tiden. Det fik altså Gunpei til at tænke, og tre år senere, i 1980, blev resultatet lanceret. Det første Game & Watch-spil hed ”Ball” og gik kort fortalt ud på at jonglere.

Den vigtigste innovation, som Gunpei Yokoi dog fandt på, var, da Nintendos chefer ønskede, at han skulle lave en Game & Watch-version af det populære arkadespil Donkey Kong. Donkey Kong brugte nemlig et joystick, og det kunne selvfølgelig ikke fås i lommeformat. Gunpei fremstillede derfor det klassiske styrekors, som bagefter dukkede op på NES, SNES og i lignende udgaver på alle spillekonsoller helt frem til i dag.

Der blev i alt lanceret 60 Game & Watch-spil, hvoraf et var et specialspil, der kun kunne fås, hvis man vandt en turnering. Det sidste Game & Watch-spil blev lanceret i 1991, to år efter lanceringen af Game Boy, og som i princippet havde gjort Game & Watch til en stenaldergadget, da man kunne skifte spil i sin Game Boy.

Game & Watch havde dog 11 gode år og blev solgt i hele 80 millioner eksemplarer.

8 februar 2016

ASUS ROG Pugio og Strix Evolve

ASUS’ to seneste gaming-mus er endelig landet, og vi er ret imponeret over de to produkter. Hvis du vil se nærmere på dem, har vi samlet et par billeder og vores første tanker om de to mus her.

E3 2017

Alle nyheder fra verdens største spilmesse.

Quiz: Genkender du disse indie-spil?

Der er masser af helt fantastiske indie-spil på markedet, men spørgsmålet er, hvor mange, du har styr på? I denne quiz vil du se et skærmbillede fra et ”velkendt” indie-spil, og det er din opgave at gætte, hvilket spil, det er hentet fra. Hvor mange kan du genkende?

Quiz: Spil citater

Der er masser af kendte citater fra forskellige spil, nogle mere interessante end andre. Det store spørgsmål er, om du kan matche det rette citat med det rette spil? Eller som Duke Nukem ville have sagt; ”Come get some!”

Pac-Man

Der er få spil, der er ligeså klassiske som Pac-Man, så denne TBT bruger vi på hans historie. Vi havde andre spil med i vores overvejelser, som f.eks. Tetris, Pong og Space Invaders, men de må vente lidt, inden de får deres egen TBT.

Sega Mega Drive

Hvis man snakker om retro-spillekonsoller, tænker de fleste formentlig på Nintendo 8-bit eller Super Nintendo. Man må dog ikke glemme den fantastiske spillekonsol Sega Mega Drive (også kaldet Sega Genesis i Nordamerika).