Final Fantasy VII

Final Fantasy er uden tvivl en af verdens mest populære spilserier, og serien har masser af gode spil. I dag skal vi dog fokusere på det spil fra serien, som vi mener, er det mest klassiske; Final Fantasy VII.

Fighting Fantasy bliver Final Fantasy

Det første spil i serien blev skabt af Hironobu Sakaguchi i 1987 og var et spil til Nintendo Entertainment System, NES. Spillet blev lanceret i troen om, at det ville blive det sidste spil, som udgiveren Square (nu Square Enix) nogensinde lancerede. Virksomheden var nemlig ved at gå konkurs. I dag ved vi, at det ikke skete, da Final Fantasy blev en enorm succes allerede fra start. Hele 400.000 kopier af originaludgaven blev solgt, og mange flere, hvis man tæller alle senere udgaver med, og specielt da det senere blev lanceret i USA.

Dette spil reddede Square, og som vi alle ved, er der siden lanceret flere efterfølgere på flere forskellige konsoller. Sakaguchi har senere fortalt, hvordan navnet blev til, og det en sjov lille historie, som vi bare er nødt til at have med. Spillet skulle egentlig have heddet Fighting Fantasy, men inden lanceringen ændrede man det til Final, da Sakaguchi troede, at det ville blive Squares og hans sidste spil. Ifølge os er det et passende navn på det sidste spil, men det er alligevel lidt mærkeligt, at der findes flere ”final” fantasier i samme serie.

Final Fantasy VII lanceres

Nu springer vi frem i tiden til, da Final Fantasy VII blev lanceret, altså i år 1997. Den første store nyhed var, at man nu valgte at lancere spillet på Sonys spillekonsol PlayStation, og den anden store ting var, at dette var det første Final Fantasy-spil, som forlod 2D-verdenen og i stedet brugte avanceret 3D-grafik. Vi kan huske, hvor fedt det var, og hvor ekstremt flot det var. Det er lidt mærkeligt, hvis man sammenligner med grafikken i dag. Dengang var det utrolig fedt at se spillets kantede og lavopløste polygoner danne figurer som f.eks. spillets hovedperson Cloud Strife.

Final Fantasy VII er stadig det bedst sælgende spil i serien med næsten 10 millioner solgte spil, og nu er det på tide, at dagens generation tager del i den fantastiske historie, da en remake af spillet er undervejs. Hvis man ikke er vild med moderne grafik, kan man faktisk spille originalspillet på alle mulige moderne platforme.

15 oktober 2015

ASUS ROG Pugio og Strix Evolve

ASUS’ to seneste gaming-mus er endelig landet, og vi er ret imponeret over de to produkter. Hvis du vil se nærmere på dem, har vi samlet et par billeder og vores første tanker om de to mus her.

E3 2017

Alle nyheder fra verdens største spilmesse.

Quiz: Genkender du disse indie-spil?

Der er masser af helt fantastiske indie-spil på markedet, men spørgsmålet er, hvor mange, du har styr på? I denne quiz vil du se et skærmbillede fra et ”velkendt” indie-spil, og det er din opgave at gætte, hvilket spil, det er hentet fra. Hvor mange kan du genkende?

Quiz: Spil citater

Der er masser af kendte citater fra forskellige spil, nogle mere interessante end andre. Det store spørgsmål er, om du kan matche det rette citat med det rette spil? Eller som Duke Nukem ville have sagt; ”Come get some!”

Pac-Man

Der er få spil, der er ligeså klassiske som Pac-Man, så denne TBT bruger vi på hans historie. Vi havde andre spil med i vores overvejelser, som f.eks. Tetris, Pong og Space Invaders, men de må vente lidt, inden de får deres egen TBT.

Sega Mega Drive

Hvis man snakker om retro-spillekonsoller, tænker de fleste formentlig på Nintendo 8-bit eller Super Nintendo. Man må dog ikke glemme den fantastiske spillekonsol Sega Mega Drive (også kaldet Sega Genesis i Nordamerika).