Clippy – den irriterende papirclips

Clippy, eller Clippit, som han faktisk hedder, er en papirclips fra de tidligere versioner af Microsoft Office. I ugens #ThrowbackThursday ser vi nærmere på papirclipsen, som de fleste syntes, var lidt (læs: enormt) irriterende.

Office 97

Det var i dette program, vi mødte Clippy første gang. Den såkaldte assistent dukkede ofte op for at give os tips, og en gang i mellem forsøgte han(?) også at gætte på, hvad vi havde gang i. Det kunne f.eks. være, når du begyndte at skrive i et Word-dokument, hvor Clippy forsøgte at gætte på, hvad du skulle skrive. Han kunne f.eks. spørge, om du skulle skrive et brev og dermed ville bruge en skabelon til det.

Clippy er den assistent, folk ofte husker, da Clippy var standard i programmet, men man kunne faktisk vælge mellem flere assistenter. Det var formentlig ikke mange, der skiftede, da de fleste egentlig ikke ville skifte figur, men helt slippe for ham.

Irritation og kritik

Der var ikke særlig mange, der ville have Clippys hjælp. Det var mere et irritationsmoment, at Clippy hele tiden dukkede op for at stille irrelevante spørgsmål. Clippy var så hadet rundt om i verden, at blandt andet Time Magazine listede ham som en af verdens 50 dårligste opfindelser. Selv internt i Microsoft fik Clippy kritik, og da Office til XP blev lanceret, markedsførte man Office XP med en serie reklamefilm, hvor man lidt selvironisk viste, at Clippy var blevet fjernet som standard, fordi folk syntes, han var irriterende.

Død og genopstandelse

Clippy og de andre assistenter blev fjernet som standard i Office XP, men du kunne stadig vælge at have ham som assistent. Valgte nogen af jer at bruge Clippy? Hvis du gjorde, må du gerne skrive hvorfor på vores Facebook-side, for vi har svært ved at forstå det. Clippy og hans venner blev helt fjernet i Office 2007, hvilket betød, at han alligevel nåede at blive ti år gammel, hvilket er ganske meget i forhold til al den kritik, han modtog.

I 2014 genopstod Clippy, og mange brugere blev forfærdet. Det viste sig dog ret hurtigt at være en aprilsnar fra Microsoft. Du kan dog stadig finde referencer til Clippy i de nuværende Microsoft-produkter. Du kan f.eks. spørge Cortana, om hun kan lide Clippy, og så skal hun nok fortælle dig, hvad hun synes.

22 oktober 2015

CES 2019

Med hundredtusinder af besøgere og udstillere fra hele verden er CES i Las Vegas verdens vigtigste forbrugerelektronikmesse. Her lanceres mange af de fedeste produktnyheder, og det er her, vi får lov at se det kommende års store trends.

IFA 2018

IFA-messen er Europas største og vigtigste messe, når det gælder forbrugerelektronik. Store som små producenter samles her for at fremvise deres nyeste produkter på hele 150.000 kvadratmeter messegulv. Vi er selvfølgelig også til stede på IFA i år for at se nærmere på alle fede gadgets, der udkommer resten af året.

Gaming i alle formater og med RGB-belysning

Som en af verdens største tech-messer - og uden tvivl den største med fokus på computerprodukter - bliver Computex i Taipei et fokuspunkt for fede nye gadgets og trends til efteråret. Vi har været til stede på det enorme messegulv og har udvalgt det, vi synes, virkede ekstra interessant og den tone, Computex har sat til årets anden halvdel.

Nyhederne fra Apples udviklerkonference WWDC 2018

På den anden side af Atlanten er Apples udviklerkonference Apple Worldwide Developers Conference løbet af stablen. Til stede var 6.000 forventningsfulde tilskuere, og rundt om i verden sad både udviklere og forbrugere klar til at få et glimt af, hvad fremtiden har at byde på.

IFA 2017

IFA-messen er Europas største og vigtigste messe, når det gælder forbrugerelektronik. Her vil vi i en uges tid dagligt rapportere om de nyeste og vigtigste nyheder fra messen.

Quiz: Er du en gadgetekspert?

Det er nemt at genkende en iPhone, hvis man kan se et billede af telefonen, men spørgsmålet er, om du genkender den, hvis du kun kan se volumenknapperne? I denne quiz vil du kun se ekstreme nærbilleder af gadgets og spørgsmålet er, om du stadig kan se, hvad billederne forestiller?