Øvrigt

Clippy – den irriterende papirclips

Clippy, eller Clippit, som han faktisk hedder, er en papirclips fra de tidligere versioner af Microsoft Office. I ugens #ThrowbackThursday ser vi nærmere på papirclipsen, som de fleste syntes, var lidt (læs: enormt) irriterende.

Office 97

Det var i dette program, vi mødte Clippy første gang. Den såkaldte assistent dukkede ofte op for at give os tips, og en gang i mellem forsøgte han(?) også at gætte på, hvad vi havde gang i. Det kunne f.eks. være, når du begyndte at skrive i et Word-dokument, hvor Clippy forsøgte at gætte på, hvad du skulle skrive. Han kunne f.eks. spørge, om du skulle skrive et brev og dermed ville bruge en skabelon til det.

Clippy er den assistent, folk ofte husker, da Clippy var standard i programmet, men man kunne faktisk vælge mellem flere assistenter. Det var formentlig ikke mange, der skiftede, da de fleste egentlig ikke ville skifte figur, men helt slippe for ham.

Irritation og kritik

Der var ikke særlig mange, der ville have Clippys hjælp. Det var mere et irritationsmoment, at Clippy hele tiden dukkede op for at stille irrelevante spørgsmål. Clippy var så hadet rundt om i verden, at blandt andet Time Magazine listede ham som en af verdens 50 dårligste opfindelser. Selv internt i Microsoft fik Clippy kritik, og da Office til XP blev lanceret, markedsførte man Office XP med en serie reklamefilm, hvor man lidt selvironisk viste, at Clippy var blevet fjernet som standard, fordi folk syntes, han var irriterende.

Død og genopstandelse

Clippy og de andre assistenter blev fjernet som standard i Office XP, men du kunne stadig vælge at have ham som assistent. Valgte nogen af jer at bruge Clippy? Hvis du gjorde, må du gerne skrive hvorfor på vores Facebook-side, for vi har svært ved at forstå det. Clippy og hans venner blev helt fjernet i Office 2007, hvilket betød, at han alligevel nåede at blive ti år gammel, hvilket er ganske meget i forhold til al den kritik, han modtog.

I 2014 genopstod Clippy, og mange brugere blev forfærdet. Det viste sig dog ret hurtigt at være en aprilsnar fra Microsoft. Du kan dog stadig finde referencer til Clippy i de nuværende Microsoft-produkter. Du kan f.eks. spørge Cortana, om hun kan lide Clippy, og så skal hun nok fortælle dig, hvad hun synes.

22 oktober 2015

Tags