Øvrigt

CES 2019

Med hundredtusinder af besøgere og udstillere fra hele verden er CES i Las Vegas verdens vigtigste forbrugerelektronikmesse. Her lanceres mange af de fedeste produktnyheder, og det er her, vi får lov at se det kommende års store trends. Dustin Home vil selvfølgelig være på plads i Las Vegas for at rapportere om de vigtigste hændelser og de fedeste gadgets direkte fra messegulvet.

Siden opdateres løbende hver dag.

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4

Dag 1 - 8. januar

Tv dominerer

Ikke helt uventet dominerer tv'er en stor del af messen. Trenderne er heller ikke svære at få øje på efter en hurtig tur ved de store producenter. I år er det 8K, der gælder, selvom de fleste ikke engang har 4K-produkter endnu og indholdet stadig er langt bagud. De fleste modeller ser ellers ud, som de plejer, men med forbedret billedkvalitet og lyd. De to sydkoreanske giganter adskiller sig dog med nye fede ting.

LG Signature OLED R

Dette er uden tvivl messens fedeste tv. Denne OLED-skærm kan nemlig rulles sammen og opbevares i en firkantet kasse, når den ikke bruges.

Der er længe blevet fremvist fleksible OLED-skærme, og man har længe talt om denne mulighed. LG fremviste endda en prototype til CES sidste år. Hvis vi skulle være helt ærlige, troede vi dog, at der ville gå lidt mere tid, før vi fik lov at se dette tv, men vi klager ikke. Vi er også meget imponeret over, hvordan mekanikken fungerer og hvor stabil skærmen er, selvom den kan rulles sammen.

LG Signature OLED R

Tv’et har en stor 65’’ OLED-skærm med 4K-opløsning og al den nyeste teknologi inden i. Det har f.eks. HDMI 2.1, Airplay, Google Assistant og meget mere. Det har et ordentligt højtalersystem med indbygget forstærker i kassen, som tv’et rulles ind i. En anden fed funktion er, at man kan nøjes med at rulle tv’et lidt ud og bruge det til at styre sin musik med.

Tv'et skal kunne købes til foråret til en formentlig meget høj pris.

Samsung The Wall MicroLED

Samsungs MicroLED-teknologi var noget, de fremviste som koncept sidste år, og i år fik vi lov at se endnu mere af det hele, dog desværre stadig kun som koncept.

Kort fortalt kan man beskrive denne teknologi som en miniature-jumbotron, hvor hver pixel er en separat LED. Disse dioder er dog væsentligt mindre end dem, du er vant til at se.

Teknologien gør det muligt at bygge tv'er uden kanter, hvilket i sin tur gør det muligt at bygge sit eget tv af forskellige moduler for at opnå ønsket størrelse og forhold. Samsung har f.eks. en 219’’ stor skærm på messen, og den er VILDT imponerende.

Samsung The Wall

Dag 2 - 9. januar

Razer Raptor

Razer har længe produceret nogle af markedets bedste gaming-produkter og computere, men noget, der længe har manglet i deres sortiment, er en gaming-skærm. Indtil nu, vel at mærke. På CES-messen i år fremviste Razer nemlig for første gang sin kommende Raptor gaming-skærm.

Skærmen har et 27’’ stort IPS-panel med en opløsning på 2560 x 1440. Den har selvfølgelig en opdateringsfrekvens på 144 Hz og understøtter AMD Radeon FreeSync. Skærmen har en svartid på 7 ms, men med lidt indstillinger skal den kunne nedbringes til noget så lavt som 1 ms.

Razer raptor

Skærmen er godt bygget og er meget smart designet med indbygget kabelhåndtering og mulighed for at vinkle skærmen, så man nemt får adgang til alle kabler. Den føles meget veldesignet, og vi glæder os til, at den lanceres senere i år.

Samsung Notebook Odyssey

Samsung er formentlig ikke den første producent, man tænker på, hvis nogen nævner ordet gaming-pc. Det er dog noget, Samsung vil lave om på med lanceringen af, hvad vi kalder Samsungs første rigtige bærbare gaming-computer, Samsung Notebook Odyssey.

Samsung Notebook Odyssey

Dette er ikke den første Odyssey-computer fra Samsung, men denne tager virkelig det hele til et nyt niveau med et suverænt design og de seneste komponenter. Det er blandt andet en af de første bærbare computere med NVIDIA’s helt nye RTX 2080. Andre specifikationer er en Core i7-processor, 16 GB RAM-hukommelse og en 15,6’’ stor skærm med en opdateringsfrekvens på 144 Hz.

Dag 3 - 10. januar

Nubia Red Magic Mars

Der blev ikke fremvist særlig mange telefoner på årets messe (de kommer oftest først til marts på Mobile World Congress), men af dem, der blev vist frem, synes vi, at Nubia er den absolut fedeste.

Nubia Red Magic Mars

Nubia Red Magic Mars er en telefon med fokus på gaming, og når vi ser nærmere på den, ser det virkelig ud til, at det er lykkedes for dem. Ud over at være udstyret med en kraftfuld Snapdragon 845-processor og hele 10 GB RAM-hukommelse, har telefonen også en unik køling, som blander luftkøling med væskebaseret køling. På den måde overopheder telefonen ikke, selvom du spiller et meget krævende spil, og spiller, indtil den løber tør for strøm.

En anden sjov detalje er, at den har LED-belysning på bagsiden, som du kan tilpasse, hvis du har lyst.

IBM Q System One

Dette er formentlig ikke en af de lanceringer, du sidder og venter spændt på at kunne købe. Du får formentlig slet ikke mulighed for at købe den. Men vi synes altså, den er så fed, at vi er nødt til at skrive om den. IBM Q System One er nemlig en kvantecomputer. IBM promoverer den som verdens første integrerede universale kvantecomputer, som er designet til videnskabelig og kommerciel brug.

Denne computer betyder ikke, at kvantecomputerens æra er her, men det er et godt skridt i den rigtige retning, og den vil gøre det muligt for flere forskere at kunne teste, hvad en kvantecomputer rent faktisk kan lave.

IBM Q System One

Blue Ember

Vi afslutter dagens rapportering med en lidt mindre avanceret gadget sammenlignet med ovenstående kvantecomputer, og det er Blues nye mikrofon Ember. Dette er en ny mikrofon til streamere og andre, som vil have god lydkvalitet til en fornuftig pris. Mikrofonen er relativt kompakt, har en XLR-udgang og skal have et meget smalt optagelsesområde. Det sidstnævnte betyder, at den skal være god til at fokusere på din stemme uden at opfange tastaturet og andre lyde rundt omkring dig. Vi glæder os meget til dette produkt, da der er et behov for flere gode streaming-mikrofoner.

Dag 4 - 11. januar

Royole FlexPai

Royole er nok ikke et firma, du har hørt om, og det er ikke så underligt, for det har kun eksisteret i fem år. Men de fem år har de brugt på at udvikle bøjelige skærme, og på CES i år var tiden inde til at præsentere deres første telefon med bøjelig skærm, FlexPai.

Royole FlexPai

Skærmen er på 7,8 tommer, og når den er foldet ud, minder den mere om en tablet end en telefon. Problemet er bare, at når man folder den sammen, bliver telefonen lidt for klodset til at være rigtig praktisk. Men supersej, dét er den, og vi glæder os som små børn til, at vi får flere bøjelige telefoner at vælge imellem.

Audio-Technica ATH-ANC900BT

Audio-Technica er et velrenommeret firma inden for hi-fi og professionelt lydudstyr, som står bag nogle af verdens bedste hovedtelefoner gennem tiden. Men vi har altid savnet et par trådløse, støjreducerende hovedtelefoner i deres sortiment – indtil nu, altså. For på messen præsenterede firmaet nemlig to forskellige modeller af slagsen, og vi synes, de ser særdeles lovende ud begge to.

ANC900BT er den dyreste af de to, og den vil uden tvivl give tilsvarende modeller fra Bose og Sony kamp til stregen. Den skulle endda have en batteritid på ikke mindre end 35 timer, hvilket er helt vildt. Den anden model hedder ANC500BT og er en "budgetversion" med 20 timers batteritid og en knap så robust konstruktion. Den vil formentlig ende på butikshylderne til en pris, der vil gøre den vældig populær, eftersom andre hovedtelefoner med tilsvarende funktioner er lidt dyrere.

Audio-Technica ATH-ANC900BT

Sony GTK-PG10

En stor, firkantet plastickasse med en højttalerenhed i er normalt ikke noget, vi ville synes, var værd at skrive hjem om, men Sonys nye "slæbbare" højttaler skiller sig alligevel ud fra mængden. Den kunne meget vel være den perfekte partyhøjttaler til sommerens festivaler, eller når der skal hænges ud på byens pladser og i parker.

Ud over at være en kraftig højttaler har den indbygget bord med dobbelte kopholdere – perfekt til en hyggelig picnic. Og hvis inspirationen skulle komme over dig, kan du endda tilslutte en mikrofon og kaste dig ud i en gang karaoke eller almindelig skønsang. Sidst, men ikke mindst skulle batteriet kunne holde i 13 timer – det burde være nok til at få festet igennem for de fleste.

Sony GTK-PG10

9 januar 2019

Tags