Koss Porta Pro

Koss Porta Pro kan formentlig være verdens mest klassiske høretelefoner. I dagens #ThrowbackThursday vil vi derfor se nærmere på historien bag disse høretelefoner samt virksomheden Koss.

Lidt historie om Koss

Vi starter historien i 1958, da Koss fremviste deres første audioprodukt på en musikmesse i USA. Produktet var en bærbar diskafspiller, men de havde også fremstillet et par meget specielle høretelefoner for at understøtte produktet. Det endte med, at høretelefonerne blev messens store hit, da det var verdens første stereohøretelefoner og gav lytterne en helt ny oplevelse.

Det første hurtigt til, at Koss blev verdens førende producent af høretelefoner i mange, mange år. I 60’erne lancerede Koss banebrydende produkter, som blev brugt af alt fra Air Force One til store musikstudier. I 1970 lanceredes de klassiske Pro4/AA, som hurtigt blev en favorit hos audiofiler rundt om i hele verden. I begyndelsen af 80’erne blev konkurrencen hårdere, og Koss lancerede et par høretelefoner, der fulgte med tiden; Porta Pro.

 

Koss Porta Pro

Koss Porta Pro blev lanceret i 1984 og blev hurtigt en succes. Høretelefonerne var ekstremt lette, og de kunne desuden foldes sammen. Det gjorde dem meget bærbare, da produkter som Sony Walkman havde givet os mulighed for at høre musik hvor og når som helst. En anden funktion, der hjalp høretelefonerne, var, at de sad rigtig godt og indeholdt funktionen ComfortZone, så man kunne justere vinklen på selve ørepuderne for bedst mulige pasform.

I dag vejer Porta Pro 62 gram, har en følsomhed på 103 dB og en impedans på 60 Ohm. Det bedste er dog, at de er ret billige.